Шпинат - універсальний продукт. Його додають до салатів, супів та смузі. Рослина має безліч корисних властивостей, через що її періодично необхідно вводити в свій раціон. Якщо на згадку не приходить жоден цікавий рецепт, спробуйте приготувати щось із даної підбірки.
Суп зі шпинатом
Інгредієнти:
вода - 2,5 л
картопля - 2-3 шт.
морква - 1 шт.
цибуля - 1 шт.
шпинат - 200 г
куряче яйце - 2 шт.
вершкове масло - 2 ст. л.
олія - 1-2 ст. л.
прянощі - за смаком
лавровий лист - 1 шт.
сіль - за смаком
перець чорний - за смаком
Приготування:
Очищену картоплю нарізати кубиками. Опустити в киплячу воду чи бульйон, варити 10 хв. Дрібно нарізати цибулю. Обсмажити до золотистого кольору. Додати терту моркву. Смажити 3-4 хв. Готові овочі додати в каструлю з картоплею. Розтопити в сковорідці вершкове масло, викласти шпинат. Тушкувати протягом 5 хв. Додати в суп шпинат, перець горошком, лавровий лист, прянощі. Збити яйця. Розмішати інгредієнти в каструлі так, щоб у центрі утворилася воронка. Влити в неї тонким струменем яєчну суміш, постійно помішуючи. Варити суп кілька хвилин. Після вимкнення накрити кришкою та залишити настоюватися 15 хв. Подати, прикрасивши сметаною та листям шпинату.
Фритата
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Від класичного до екзотичного: розкрили топ-3 рецепти вінегрету
Інгредієнти:
куряче яйце - 4 шт.
шпинат - 250 г
твердий сир - 70 г
вершкове масло - 40 г
соєвий соус - 1 ч. л.
мускатний горіх - 5 г
помідори чері - для прикраси
Приготування:
Промитий шпинат очистити від стебел, просушити серветкою. Дрібно нарізати. У сковороді розігріти половину порції вершкового масла, викласти туди шпинат. Додати мускатний горіх та соєвий соус. Тушкувати 4-5 хв. на середньому вогні. Збити яйця. На середній терці натерти сир, додати до яєць. Перемішати. Додати шпинат. Сковороду зі знімною ручкою змастити вершковим маслом. Розігріти духовку до 170 градусів. Перелити в сковорідку яєчну масу. Смажити 3-5 хв., щоб схопився нижній шар. Викласти на поверхню фритати половинки помідорів чері. Випікати в духовці 5-7 хв. Готову страву викласти на блюдо.
Макарони зі шпинатом та помідорами
Інгредієнти:
макарони - 450 г
оливкова олія - 3 ст. л.
свіже листя шпинату - 230 г
помідори чері - 450 г
сир Пармезан - за смаком
томатна паста - 1 ст. л.
спеції - за смаком
Приготування:
Відварити макарони в підсоленій воді. Натерти сир, розрізати помідори навпіл. Розігріти у великій сковороді оливкову олію, викласти половинки чері, листя шпинату. Готувати кілька хвилин, періодично помішуючи. Готові макарони викласти в сковороду з помідорами та шпинатом, додати томатний соус. Посолити, поперчити й перемішати. Подавати на великих круглих тарілках, посипавши тертим сиром.
У сезон груш вдалий час експериментувати із стравами. Варто відійти від стереотипу, що солодкі фрукти годяться тільки для десертів. Із ними смачно запікати рибу чи м'ясо. Наприклад, курячі ніжки.
Коментарі