Густий суп із запеченої моркви зігріває в холодну погоду. В ньому поєднується солодкуватий смак та гостра нотка імбиру. Ароматним суп виходить завдяки каррі та сушеному базиліку. Більше спецій - більше смаку і аромату.
Інгредієнти:
3 великих моркви
1 помідор
1 цибулина
4 зубчики часнику
1,5 ч. л каррі
сушений базилік або інші трави
1 ч. л подрібненої на тертці імбиру
сік 1/2 лимона
1,5-2 склянки гарячої води
сіль, перець за смаком
рукола або інша свіжа зелень
Приготування:
Поріжте моркву кільцями, помідор і цибулю на чотири частини.
Порізані овочі та часник змастіть невеликою кількістю олії. Викладіть на деко і посипте каррі та сушеним базиліком.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вершковий суп-пюре варять з гарбуза
Запікайте при 180 ˚ С близько 20 хвилин, поки морква не стане м'якою.
Запечені овочі відправте в блендер разом гарячою водою, соком половинки лимона, подрібненим імбиром і карі.
Подрібніть до однорідного пюре, додавши сіль і перець за смаком.
Для більш багатогранного смаку додайте в тарілки з супом свіжу зелень
Коментарі