Оксана Гулій приїхала із заробіток у Польщі на чотири дні до 20-річного сина у Івано-Франківськ. Вирішила зробити "смакотливу" вечірку його друзям. У електродуховці запекла картоплю. До цього зробила традиційну "мачанку" – у глибоку тарілку розчавила три зубчики часнику, посолила їх і залила нерафінованою олією.
Поки хлопці смакували й запивали пивом, мама Оксана приготувала супер-голубці.
"Я вперше їх покуштувала у пані, де прибирала домівку. Мене пригостили, бо я швидко впоралася з прибиранням. Я попросила рецепт" - каже Оксана.
Жінка каже, що капустину треба купувати залежно від передбачуваної кількості гостей. На десять чоловік достатньо купити капустину середніх розмірів. Її слід попарити у добре підсоленій воді і розібрати на окремі листочки. Зрізати грубу прожилку.
Опісля куряче філе порізати на скибочки, як на відбивні. Відбити, посолити і поперчити. Солити потрібно щедро, бо капуста вбирає сіль.
Попри це треба нарізати сир брусочками 4 см довжиною.
"Потім починається найцікавіше: закручуємо голубці. Беремо брусочок сиру і обкручуємо його маленьким листочком капусти, виходить маленький голубець. Потім його обкручуємо відбитим кусочком філе, і все це загортаємо у великий листочок капусти".
Всі голубці господиня складає у каструлю, швом донизу і тушить до готовності.
Голубці виходять досить ніжними на смак, тому до них потрібно подавати соус з насиченим смаком, або тушити їх у насиченому соусі, наприклад томатному або грибному. Можна додати кубик курячого бульйону.
Коментарі