четвер, 18 січня 2018 17:46

Страви на Другий Святвечір: 4 легкі рецепти

Другий Святвечір або Голодну кутю відзначають 18 січня в переддень Водохреща. На столі мають стояти тільки пісні страви.

Пісні голубці

Автор: 24tv.ua
 

Інгредієнти:

савойська або білокачанна капуста;

рис 150 г;

1 морква;

1 цибулина;

гриби (сушені або свіжі) 100 г;

зубчик часнику;

сіль, перець за смаком.

Приготування:

Відваріть рис до готовності. Всі овочі наріжте на кубики. Гриби відваріть. Викладіть на гарячу сковороду овочі і обсмажте їх до готовності. Додайте гриби, рис і дрібно нарізаний часник.

Посоліть і поперчіть за смаком. Накрийте сковороду кришкою і дайте начинці постояти 10-15 хвилин.

Зніміть з капусти листя і пропарте їх в окропі по 1 хвилині. Викладайте на кожен листок капусти 1-2 столові ложки начинки і загорніть.

Перекладіть голубці в глибоку каструлю, залийте розчином з томатною пастою. Розведіть кілька ложок пасти в холодній воді. Поставте голубці тушкувати на слабкому вогні до готовності 15-20 хвилин.

Салат з буряка з чорносливом

Автор: 24tv.ua
 

Інгредієнти:

середній буряк;

волоські горіхи (ядра) 150 г;

чорнослив (без кісточок) 4-5 ст.л .;

олія для заправки.

Приготування:

Запечіть буряки в духовці. Так вони будуть ароматнішими. Дайте бурякам охолонути і натріть на крупній тертці.

Ядра волоських горіхів трохи підсмажте, щоб вони були ароматними. Подрібніть горіхи руками або ножем. Чорнослив добре вимийте і теж поріжте невеликими шматочками.

У глибокій мисці змішайте терті печені буряки, горіхи і чорнослив. Заправте олією і посоліть за смаком. Перед подачею салат можна прикрасити горіхами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Клопотенко розкрив секрет своєї фірмової куті

Печені яблука

Автор: 24tv.ua
 

Інгредієнти:

4 великих яблука (кількість яблук відповідає кількості порцій);

100 г родзинок;

жменя горіхів

цукор, кориця, мед за смаком.

Приготування:

Промийте яблука і видаліть серцевину, акуратно виберіть з яблук насіння.

Викладіть яблука на форму для запікання і наповніть попередньо вимоченими родзинками, горіхами, медом, цукром і корицею. Поставте в духовку і запікайте протягом 20-30 хвилин при температурі 180°С.

Пісні цукерки

Автор: 24tv.ua
 

Інгредієнти:

волоські горіхи 100 г;

чорнослив 100 г;

родзинки 100 г;

курага 100 г;

мед і лимон.

Приготування:

Промийте і висушіть всі сухофрукти. За бажанням, можете замочити їх на годину, так вони будуть м'якшими. Горіхи трохи запечіть в духовці, щоб вони стали ароматніші.

Дрібно наріжте сухофрукти та горіхи. Можна навіть пропустити їх через м'ясорубку або блендер. У суміш додайте мед і сік половини лимона. Мед потрібен для в'язкості, тому додайте стільки, щоб цукерки можна було формувати.

Сформуйте невеликі цукерки. За бажанням, їх можна посипати горіхами, кунжутом або какао

Зараз ви читаєте новину «Страви на Другий Святвечір: 4 легкі рецепти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути