Кутю не обов'язково робити із пшениці. Цікавий варіант страви запропонував кухар Євген Клопотенко. Він перлову крупу змішав із журавлиною та горіхами. Цю страву назвав своїм різдвяним фаворитом.
"У кожної господині є улюблений рецепт цієї страви. Я ж люблю готувати кутю з ячмінної крупи або з перловки. Причому я її не відварюю. Так ніколи не вгадаєш потрібну ступінь готовності, я просто замочую її в воді. Так вона залишається твердою, але повністю приготовленою. Як пікантне доповнення я використовую сушену журавлину, яка дає приємну кислинку", - говорить кухар.
Інгредієнти на 4 порції:
250-300 г перлової крупи
50 г сушеної журавлини
сік половини лимона
50 г маку
30 г родзинок
50 г волоських горіхів
1 ст. л. меду
Приготування:
Перлову крупу промити і замочити в холодній воді на ніч при кімнатній температурі.
Мак запарити окропом. Дати йому набрякнути 30 хвилин, процідити через сито і подрібнити в ступі або чаші блендера.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 3 модні страви, без яких не обійдеться новорічний стіл
У невеликій мисці об'єднати всі інгредієнти. Добре перемішати, заправити медом і лимонним соком.
Дати настоятися 30 хвилин.
Коментарі