Полуниця в шоколаді - це не тільки смачний десерт, але й справжнє задоволення для очей. Вона переносить нас у світ насолоди та робить будь-яку подію приємною та незабутньою.
Такі солодощі можуть бути прикрасою на родинному святі або стануть чарівним подарунком для коханої людини. Дуже легко приготувати полуницю в шоколаді вдома, але треба знати секрети ідеального поєднання шоколаду та полуниці.
Поради
У цьому десерті дуже важливо обрати якісні інгредієнти, оскільки їх смак дуже легко відокремити один від одного.
Полуниця
Ягоди мають бути без будь-яких дефектів. Це важливо, тому що при зануренні їх у шоколад, буде утворюватися середовище розмноження бактерій. Обирайте полуницю велику, стиглу і щоб мала пружну форму.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чи можна їсти полуницю при діабеті: назвали нешкідливу порцію
Шоколад
Обираємо тільки якісний шоколад, з великим вмістом какао-бобів та без домішок. Ви можете використати будь-який з видів шоколаду: чорний, молочний, молочний білий або навіть поєднувати, створюючи елегантний декор.
Рецепт полуниці в шоколаді
Інгредієнти:
500 грамів полуниці;
плитка чорного або молочного шоколаду;
1-2 столові ложки вершків.
Як приготувати
Полуницю ретельно миємо та обсушуємо, плодоніжки видаляти не потрібно.
Шоколад кришимо у каструлю та додаємо вершки.
На водяній бані топимо шоколад. Він не повинен закипіти. Трішки остудіть його.
Полуницю беремо за плодоніжку та вмочуємо до половини у шоколад. Потім перевертаємо та ставимо на решітку, щоб шоколад застиг.
В Україні дешевшає полуниця. Ціни на українську ягоду коливаються від 35 до 80 грн за кг, що майже втричі нижче, ніж минулого року, завдяки сприятливим погодним умовам та врожайності.
Протягом найближчих тижнів очікується значне здешевлення ягоди у супермаркетах. Зараз на ринку майже вся українська полуниця, імпорт зменшився до мінімуму.
Коментарі