Готуючись до дитячого свята, слід врахувати все до дрібниць: тематику заходу, смакові вподобання маленьких гостей та їхні індивідуальні особливості, як-от алергічні реакції на певні продукти. 40% святкового столу становлять солодощі. Найпопулярніші капкейки, тістечка та різноманітні коктейлі.
Щоб зацікавити юних гостей та організувати цікаве свято можна обрати певну тематику й оформити стіл в її стилі. Для піратського дня народження підійдуть бутерброди в формі корабля, а для свята в стилі Аліси в країні див – кекси з родзинками та напої у вигляді чарівного зілля. Якщо вечірка в класичному стилі, подають улюблені страви будь-якої дитини - фастфуд.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Найбільший торт має вагу вантажівки: цікаві факти про популярний десерт
"Діти обожнюють піцу, бургери, нагетси та салат Цезар. Також можна зробити ковбасну нарізку та овочеву. Нічого такого більше їм і не треба. Дитина з'їсть не більше 500 грамів їжі", - продовжила Зайцева.
Солодкі страви становлять 40% дитячого столу. Фрукти краще обирати найменш алергенні. Це можуть бути яблука, банани, малина. Від шоколаду та цитрусових краще відмовитися.
"Популярні різноманітні капкейки, тістечка, льодяники, наприклад "Кейк попс" - імбирне печиво на паличці, желе. Слід виключити солодощі яскраво-хімічного кольору. У більшості дітей на них алергія. Висипає все тіло", - розповіла організаторка.
Влітку юні гості п'ють освіжаючі лимонади та безалкогольні коктейлі, наприклад мохіто. Компот став рідкістю.
Додатково, як експеримент, можна залучити дитину до приготування святкової їжі. Таку послугу можна замовити в розважальних студіях чи організувати самостійно. Найпростіше, що можна приготувати - піцу чи фруктовий десерт. Для цього треба заздалегідь нарізати начинку та підготувати корж. Імениннику залишиться лиш сформувати страву та з'їсти її. Так діти матимуть змогу весело провести час і водночас створять свій перший кулінарний шедевр.
Малиновий сезон у розпалі, а це означає, що час готувати легкі, водночас смачні ягідні десерти. Завдяки універсальному смакові, малина є ідеальним складником більшості солодощів: тортів, кексів, смузі чи йогуртів. Чудово компонується з шоколадом, ваніллю чи вершками.
Коментарі