Ексклюзиви
субота, 17 липня 2021 02:28

Соковитий бургер: як приготувати ідеальну котлету

Запорукою ідеального бургера є булка та котлета. Секретом приготування м'ясної частини страви, поділився український шеф-кухар Євген Клопотенко.

Автор: klopotenko.com
  Котлети для бургера мають бути не товсті, десь в сантиметр товщиною.
Котлети для бургера мають бути не товсті, десь в сантиметр товщиною.

"Сьогодні готуємо бургер із яловичою котлетою – надзвичайно просто і смачно. Якщо ви чекатимете на гостей, просто зробіть котлети для бургера заздалегідь, додайте спеції та покладіть в морозильну камеру на кілька годин – котлета буде соковитою. Додайте улюблені овочі та соуси - і божественний результат гарантований, А головне – формування бургера займе мінімальну кількість часу", – сказав Клопотенко.

Інгредієнти:

Для котлети:

яловичий та свиний фарш - по 250 г,

приправа до фаршу - за смаком,

сіль та перець - за смаком.

Додатково:

булка для бургера - 4 шт.,

листя салату 4-8 шт.,

солодка американська гірчиця - 4 ч. л.,

кетчуп - 4 ч. л.,

сир - 4 скибки,

томат - 1 шт.,

солоний огірок - 1 шт.,

червона цибуля - 1 шт.

Приготування:

Булки для бургера розрізати вздовж навпіл та підсмажити на сухій пательні гриль до золотавої скоринки. У велику миску викласти фарш, додати сіль, перець та спеції. Його можна зробити зі свинини та яловичини, тоді котлета буде ідеально смачною. Ретельно перемішати та сформувати котлети, які за діаметром будуть підходити до розміру булочок. Тарілку загорнути харчовою плівкою, викласти зверху сформовані котлети та поставити в морозильну камеру на 1-1,5 години. Завдяки цьому залишаться більш соковитими та краще триматимуть форму. Дістати з морозилки котлети та підсмажити по кілька хвилин з кожного боку на сухій пательні гриль. Томат та цибулю нарізати тонкими кружечками, солоний огірок - повздовжніми слайсами. Булочки змастити гірчицею та кетчупом. Викласти котлету, скибочку сиру, томати, огірки та цибулю, зверху - салат. Накрити верхньою булкою, змащеною кетчупом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Соковитості бургеру надає жирна котлета

Рулет з вишнями - десерт, який пахне бабусиними руками та дитинством. Хоча й на перший погляд здається, ніби приготувати такий самий просто, насправді ж, є певні хитрощі, які треба знати. Особливо, коли доводиться працювати із дріжджовим тістом. Кулінарний експерт Євген Клопотенко поділився рецептом ароматного вишневого пирога та розповів, як приготувати так, аби страва вийшла соковитою та ніжною водночас.

Зараз ви читаєте новину «Соковитий бургер: як приготувати ідеальну котлету». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути