Соковитості бургеру надає жирна котлета

Автор: Влада Москвітіс
 

Змащувати соусом не обов'язково

— Бургери навчилася готувати завдяки одній кулінарній програмі. Виходять не гіршими, ніж у ресторанах швидкого харчування, — каже 24-річна Анастасія Бистрова з Одеси.

— Перекручую в м'ясорубці по 100 грамів свиної лопатки і філе яловичини, столову ложку розтопленого яловичого жиру. Солю і перчу. Залишаю на 15 хвилин. Формую дві котлети товщиною в сантиметр. Обсмажую 3–5 хвилин. Нарізую кільцями помідор, маринований огірок і фіолетову цибулину, 50 грамів сиру чеддер — пластинами. Соус не додаю, бо ним слугує жир з котлети та сиру. Якщо хочете чимось змастити, раджу змішати чайну ложку майонезу, кетчупу й гірчиці.

Купую спеціальні булки для бургерів. Розрізаю по горизонталі натроє. Злегка обсмажую місця зрізу на сухій сковороді. На нижню частину булки викладаю котлету, сир, накриваю другою частиною. На неї — котлету, сир, цибулю, огірки, три кільця помідора й лист салату, накриваю верхівкою.

Можна приготувати бургер із курятиною.

Розрізую булку навпіл. На сухій сковороді підрум'янюю до хрусткої скоринки. 300 грамів курячої грудки подрібнюю пластинами завтовшки в сантиметр. Солю і перчу. Обсмажую на великому вогні на 20 грамах масла і столовій ложці олії по 2 хвилини з кожного боку до утворення рум'яної скоринки. Нарізую кільцями томат і пів червоної цибулини, солоний огірок — довгастими пластинами.

Для соусу песто перетираю 30 грамів кедрових горіхів, пучок базиліка, дві столові ложки олії, зубець часнику, сік половини лимона і дрібку цедри для аромату. Солю.

Зріз нижньої булки змащую столовою ложкою томатного соусу або кетчупу й гірчиці. Викладаю томат, м'ясо, два шматки будь-якого сиру. Далі — огірок, кільця червоної цибулі та два листи салату. Зріз верхньої булки змащую соусом песто й накриваю бургер. Злегка притискаю, щоб шари утрамбувалися.

Підгледіла в кулінара Євгена Клопотенка рецепт українського бургера з буряком. Трохи підлаштувала під власні смакові вподобання і вийшло супер.

Змішую по 60 грамів жирної свинини та яловичини. Солю і перчу. Формую котлету. Обсмажую з обох боків 5 хвилин разом із буряком, нарізаним тонкими пластинами. Розрізую булку навпіл і злегка обсмажую. На нижню частину викладаю буряк, змащую чайною ложкою кетчупу, далі — котлета, кільця цибулі, сир. Накриваю верхньою частиною булки.

Зараз ви читаєте новину «Соковитості бургеру надає жирна котлета». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути