Змащувати соусом не обов'язково
— Бургери навчилася готувати завдяки одній кулінарній програмі. Виходять не гіршими, ніж у ресторанах швидкого харчування, — каже 24-річна Анастасія Бистрова з Одеси.
— Перекручую в м'ясорубці по 100 грамів свиної лопатки і філе яловичини, столову ложку розтопленого яловичого жиру. Солю і перчу. Залишаю на 15 хвилин. Формую дві котлети товщиною в сантиметр. Обсмажую 3–5 хвилин. Нарізую кільцями помідор, маринований огірок і фіолетову цибулину, 50 грамів сиру чеддер — пластинами. Соус не додаю, бо ним слугує жир з котлети та сиру. Якщо хочете чимось змастити, раджу змішати чайну ложку майонезу, кетчупу й гірчиці.
Купую спеціальні булки для бургерів. Розрізаю по горизонталі натроє. Злегка обсмажую місця зрізу на сухій сковороді. На нижню частину булки викладаю котлету, сир, накриваю другою частиною. На неї — котлету, сир, цибулю, огірки, три кільця помідора й лист салату, накриваю верхівкою.
Можна приготувати бургер із курятиною.
Розрізую булку навпіл. На сухій сковороді підрум'янюю до хрусткої скоринки. 300 грамів курячої грудки подрібнюю пластинами завтовшки в сантиметр. Солю і перчу. Обсмажую на великому вогні на 20 грамах масла і столовій ложці олії по 2 хвилини з кожного боку до утворення рум'яної скоринки. Нарізую кільцями томат і пів червоної цибулини, солоний огірок — довгастими пластинами.
Для соусу песто перетираю 30 грамів кедрових горіхів, пучок базиліка, дві столові ложки олії, зубець часнику, сік половини лимона і дрібку цедри для аромату. Солю.
Зріз нижньої булки змащую столовою ложкою томатного соусу або кетчупу й гірчиці. Викладаю томат, м'ясо, два шматки будь-якого сиру. Далі — огірок, кільця червоної цибулі та два листи салату. Зріз верхньої булки змащую соусом песто й накриваю бургер. Злегка притискаю, щоб шари утрамбувалися.
Підгледіла в кулінара Євгена Клопотенка рецепт українського бургера з буряком. Трохи підлаштувала під власні смакові вподобання і вийшло супер.
Змішую по 60 грамів жирної свинини та яловичини. Солю і перчу. Формую котлету. Обсмажую з обох боків 5 хвилин разом із буряком, нарізаним тонкими пластинами. Розрізую булку навпіл і злегка обсмажую. На нижню частину викладаю буряк, змащую чайною ложкою кетчупу, далі — котлета, кільця цибулі, сир. Накриваю верхньою частиною булки.
Коментарі