




"Якщо мають прийти гості і потрібно швидко приготувати десерт – роблю шоколадно-ванільний пудинг "Рафаелло", – розповідає 26-річна Лідія Кирилова.
Дівчина висипає в каструлю склянку цукру, 6 столових ложок борошна і виливає 1 л. молока. Ретельно помішуючи, варить на маленькому вогні.
"Потрібно тримати на вогні, поки суміш не загусне. Це відбувається дуже швидко, але потрібно трішки проварити, щоб не відчувався смак борошна", – радить господиня.
Вона додає 2 ст. ложки масла і ділить "тісто" на дві частини. В одну з них додає какао, в іншу – ванілін. Знову ставить на вогонь.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сирний пудинг поливають малиновим соусом
"Десерт практично готовий, потрібно лише зробити "прошарки", – говорить дівчина. – Раніше я використовувала горішки, але тепер беру кокосове печиво. Воно додає оригінальності смаку і робить пудинг схожим на "Рафаелло". А мої рідні дуже люблять ці цукерки. Тому так і назвали цю смакоту".
Господиня подрібнює печиво на тертці. Викладає пошарово пудинг і посипає печивом.
"Краще використовувати вузьку високу посудину. Вийде більше шарів і десерт виглядатиме ефектніше. Але смак при цьому не зміниться", – зауважила вона.
Пудинг ставлять у холодильник і подають холодним.
Коментарі
4