вівторок, 01 червня 2021 02:28

Що приготувати з курячого філе: три страви, які урізноманітнять будь-який обід

Що приготувати з курячого філе: три страви, які урізноманітнять будь-який обід
Час запікання 10 хвилин. Фото: picantecooking.com

Куряче філе - низькокалорійний продукт з якого можна приготувати сотню різноманітних, смачних, а головне корисних страв. Чудово поєднується з овочами, пастою та різноманітними крупами.

Запечена паста з куркою і перцем

Інгредієнти:

паста - 275 г

оливкова олія - 2 ст. л.

цибуля - 1 шт.

суміші спецій (паприка, чилі, сіль із добавками) - 1 ч. л.

філе курячих стегенець - 500 г

томатна паста - 1 ст. л.

томатний соусу для пасти - 1 б.

чеддер - 75 г

натуральний йогурт - за смаком

Приготування:

Відварити пасту в киплячій підсоленій воді до готовності. Нагріти оливкову олію у великій сковороді на середньому вогні. Обсмажити нарізане смужками філе п'ять хвилин, до золотистого кольору, перекласти на тарілку. Додати в сковороду подрібнену цибулю і нарізати середніми шматками перець, обсмажте на середньому вогні до м'якості, близько восьми хвилин. Всипати суміш приправ, перемішати. Готувати одну хвилину, а потім поставити курку в сковороду, додати томатне пюре і 50 мл води. Готувати на повільному вогні кілька хвилин, потім додати макарони й перемішати. Розігріти духовку в режимі гриль до середньої температури. Перекласти пасту в форму для запікання, посипати тертим сиром і поставити в духовку запікатися до золотистого кольору.

Бефстроганов з курки зі сметаною і томатною пастою

Інгредієнти:

куряче філе - 600 г

цибул - 1 шт.

сметана 20% - 200 г

томатна паста - 1 ст. л.

сіль, перець, олія - за смаком

Приготування:

Очищене філе нарізати скибками, злегка відбити, накривши харчовою плівкою. Подрібнити цибулю. Обсмажити на розігрітій сковороді протягом 5 хв, додати м'ясо й готувати до появи рум'яної скоринки сім-десять хвилин. Всипати спеції. Окремо поєднати сметану з томатною пастою, залити куряче філе, накрити кришкою і тушкувати бефстроганов із курки в сметані на слабкому вогні 15 хвилин. Подати з картопляним пюре, макаронами або рисом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як приготувати часникові стрілки: пікантні рецепти

Кускус у мультиварці з курячим філе і овочами

Інгредієнти:

кускус - 350 г

куряче філе - 500 г

цукіні - 1 шт.

баклажан - 1 шт.

морква - 1 шт.

перець - 1 шт.

цибуля - 1 шт.

олія, сіль, перець - за смаком

Приготування:

Куряче філе нарізати кубиками. Обсмажити, періодично помішуючи, в змащеній олією чаші мультиварки 12 хвилин в режимі "Смаження". Нарізати овочі кубиком. Додати в мультиварку до курячого філе, встановити режим "Тушкування" і готувати 20 хвилин. Влити 500 мл води, вимкнути програму "Тушкування" і на розігріві дочекатися закипання. У киплячу воду додати кускус, перемішати та відключити мультиварку. Залишити на десять хвилин для набухання під закритою кришкою. Перемішати та відразу подавати до столу.

На сніданок можна приготувати японську піцу з куркою чи шинкою. Ця страва називається окономіякі або простіше - капустяні млинці. Вони готуються швидко, тому підійдуть і для легкого обіду чи вечері. В Японії окономіякі настільки популярні, що існують спеціальні соуси до них.

Зараз ви читаєте новину «Що приготувати з курячого філе: три страви, які урізноманітнять будь-який обід». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути