
Куряче філе - низькокалорійний продукт з якого можна приготувати сотню різноманітних, смачних, а головне корисних страв. Чудово поєднується з овочами, пастою та різноманітними крупами.
Запечена паста з куркою і перцем
Інгредієнти:
паста - 275 г
оливкова олія - 2 ст. л.
цибуля - 1 шт.
суміші спецій (паприка, чилі, сіль із добавками) - 1 ч. л.
філе курячих стегенець - 500 г
томатна паста - 1 ст. л.
томатний соусу для пасти - 1 б.
чеддер - 75 г
натуральний йогурт - за смаком
Приготування:
Відварити пасту в киплячій підсоленій воді до готовності. Нагріти оливкову олію у великій сковороді на середньому вогні. Обсмажити нарізане смужками філе п'ять хвилин, до золотистого кольору, перекласти на тарілку. Додати в сковороду подрібнену цибулю і нарізати середніми шматками перець, обсмажте на середньому вогні до м'якості, близько восьми хвилин. Всипати суміш приправ, перемішати. Готувати одну хвилину, а потім поставити курку в сковороду, додати томатне пюре і 50 мл води. Готувати на повільному вогні кілька хвилин, потім додати макарони й перемішати. Розігріти духовку в режимі гриль до середньої температури. Перекласти пасту в форму для запікання, посипати тертим сиром і поставити в духовку запікатися до золотистого кольору.
Бефстроганов з курки зі сметаною і томатною пастою
Інгредієнти:
куряче філе - 600 г
цибул - 1 шт.
сметана 20% - 200 г
томатна паста - 1 ст. л.
сіль, перець, олія - за смаком
Приготування:
Очищене філе нарізати скибками, злегка відбити, накривши харчовою плівкою. Подрібнити цибулю. Обсмажити на розігрітій сковороді протягом 5 хв, додати м'ясо й готувати до появи рум'яної скоринки сім-десять хвилин. Всипати спеції. Окремо поєднати сметану з томатною пастою, залити куряче філе, накрити кришкою і тушкувати бефстроганов із курки в сметані на слабкому вогні 15 хвилин. Подати з картопляним пюре, макаронами або рисом.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як приготувати часникові стрілки: пікантні рецепти
Кускус у мультиварці з курячим філе і овочами
Інгредієнти:
кускус - 350 г
куряче філе - 500 г
цукіні - 1 шт.
баклажан - 1 шт.
морква - 1 шт.
перець - 1 шт.
цибуля - 1 шт.
олія, сіль, перець - за смаком
Приготування:
Куряче філе нарізати кубиками. Обсмажити, періодично помішуючи, в змащеній олією чаші мультиварки 12 хвилин в режимі "Смаження". Нарізати овочі кубиком. Додати в мультиварку до курячого філе, встановити режим "Тушкування" і готувати 20 хвилин. Влити 500 мл води, вимкнути програму "Тушкування" і на розігріві дочекатися закипання. У киплячу воду додати кускус, перемішати та відключити мультиварку. Залишити на десять хвилин для набухання під закритою кришкою. Перемішати та відразу подавати до столу.
На сніданок можна приготувати японську піцу з куркою чи шинкою. Ця страва називається окономіякі або простіше - капустяні млинці. Вони готуються швидко, тому підійдуть і для легкого обіду чи вечері. В Японії окономіякі настільки популярні, що існують спеціальні соуси до них.
Коментарі