На сніданок можна приготувати японську піцу з куркою чи шинкою. Ця страва називається окономіякі або простіше - капустяні млинці. Вони готуються швидко, тому підійдуть і для легкого обіду чи вечері. В Японії окономіякі настільки популярні, що існують спеціальні соуси до них.
Головний інгредієнт - молода чи пекінська капуста та бекон. Крім них, додають креветки, тофу чи картоплю. Чітких обмежень та правил нема.

Інгредієнти:
300 г капусти
3 яйця
2 зелених цибулі
70 г борошна
10 г кукурудзяного крохмалю
по 1 ст. л. соєвого соусу і кунжутної олії
тертий імбир – за бажанням
Приготування:
Капусту тонко нашаткувати, цибулю нарізати. Яйця змішати разом із соєвим соусом і кунжутною олією.
Борошно змішати з крохмалем, з'єднати всі інгредієнти і змішати, щоб не було грудочок.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ситні страви з часникових стрілок: пікантні рецепти
Смажити з двох боків до рум'яної скоринки.
Подавати окономіякі з яйцями, куркою, беконом або шинкою.
Також на сніданок можна зробити яєчню. Від корисного та смачного сніданку залежить не лише самопочуття, але й настрій. Якщо вівсянка не до душі, а звичайний омлет набрид - варто приготувати апетитну запіканку. Крім яєць в неї можна додати м'ясо, гриби чи овочі. Все залежить від смакових вподобань.
Коментарі