19 серпня відзначають Яблучний Спас. На це свято традиційно готують страви з яблук. Щоб не бути банальним та передбачуваним, краще спробувати нові. Про них далі у статті.
Яблучний салат із плавленим сиром
Інгредієнти:
1 плавлений сирок
2 яблука
1 помідор
1/3 цибулини
сметана або олія для заправки
Приготування:
Плавлений сир натерти на крупній тертці. Цибулю нашаткувати соломкою й потримати кілька хвилин у воді для видалення гіркоти.
Помідор нарізати скибками. Яблука очистити від шкірки, видалити серцевину й нарізати скибками.
Змішати усі інгредієнти в салатниці, заправити. Перед подачею на стіл салат має постояти 20 хв. у холодильнику.
Запечені яблука із сиром
Інгредієнти:
яблука – 4 шт.
сир – 4 ст. л.
мед – 75 г
масло – 1 ст. л.
сік лимона – 2 ст. л.
Для соусу:
лимонний джем – 2 ст. л.
м'ята – 2 гілки
сік з половини лимона
мед – 2 ч. л.
Приготування:
Зрізати з яблук верхню частину і витягнути м'якоть, щоб вийшли невеликі горщики. Отриману м'якоть скропити соком лимона і подрібнити в пюре за допомогою блендера.
Пюре перекласти в сотейник, додати мед і 120 мл води. Поставити на плиту і варити 10 хв. Потім дати охолонути. Сир двічі протерти крізь сито і збити в пишну масу разом з яблучним пюре. Наповнити яблучні "горщики" сирною масою і випікати 30 хв за температури 160°С.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Оригінальні десерти на Маковія допоможуть здивувати родину
Доки яблука печуться, приготувати лимонно-м'ятний соус. Для нього нагріти джем на водяній бані. Додати мед і лимонний сік, перемішати та довести до кипіння.
Додати дрібно посічену м'яту, перемішати соус та зняти з вогню. Ним полити готові яблука.
Сирний пиріг
Інгредієнти:
яблука – 4 шт.
сир – 100 г
яйця – 4 шт.
цукор – 160 г
родзинки – 70 г
борошно - 50 г
масло – 20 г
панірувальні сухарі - 100 г
кориця – 1 ч. л.
Приготування:
Яйця збити в піну з цукром. Ввести в яєчну суміш інші сухі інгредієнти та сир. Перемішати до однорідної консистенції.
Форму помастити маслом і обсипати сухарями. Вилити туди тісто, виклавши зверху очищені та нарізані тонкими пластинками яблука.
Випікати пиріг в розігрітій до 180°С духовці 45 хв. При подачі можна прикрасити цукровою пудрою і гілочкою м'яти.
Натуральний яблучний сік, виготовлений в домашніх умовах - напій, який стане знахідкою в будь-яку пору року. Особливо популярний взимку, адже підвищує імунітет. Багатий вітамінами: А, В, і C.
Коментарі