Закуски з лаваша - ситні, прості та водночас смачні. Готуються швидко до того ж не потребують особливих кулінарних вмінь. У лаваш загортають будь-що: овочі, сир, зелень, м'ясо чи рибу. Рулетики смажать, запікають на грилі чи подають холодними.
Лаваш з м'ясним фаршем і помідорами
Інгредієнти:
лаваш тонкий - 3 листи;
фарш - 350 г;
цибуля - 1 шт.;
морква - 1 шт.;
помідори - 3 шт.;
Жовтий сир - 50 г;
листя салату - за смаком;
часник - 2 зубці;
майонез - за смаком;
лимонний сік, перець, сіль - за смаком.
Приготування:
Дрібно нарізати цибулю, моркву натерти на тертці. Обсмажити цибулю на сковороді до золотистого кольору, додати моркву й смажити до напівготовності. Додати фарш і спеції. Смажити до готовності - 25 хвилин, регулярно помішуючи. Помідори нарізати кружечками, листя салату - крупно. Часник дрібно порубати й змішати з майонезом і лимонним соком. Розгорнути лист лаваша, змастити його майонезом з часником і посипати порубаними листям салату. Зверху розкласти фарш з овочами. Другий лист змастити майонезом з часником з двох сторін і покласти на перший. На цьому листі розкласти салат і помідори, трохи полити майонезом. Накрити третім листом і посипати тертим сиром. Акуратно згорнути лаваш в рулет і покласти в холодильник на пів години. Перед подачею нарізати на порційні шматки.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ідеальний перекус: Глінська розповіла, як приготувати дієтичну шаурму
Лаваш з сиром і зеленню
Приготування:
лаваш - 1 лист;
сир фета - 400 г;
сметана - 3 ст. л;
часник - 2 зубці;
зелень та спеції - за смаком.
Приготування:
Вичавити часник, подрібнити зелень. Фету розім'яти в мисці виделкою. Додати сметану і перемішати до однорідності. Додати зелень і часник. Викласти сирну масу із зеленню на лаваш і загорнути рулетом. Порізати на порційні шматки та подати до столу.
Закуска з лавашем і крабовими паличками
Інгредієнти:
лаваш - 1 лист;
яйця курячі - 3 шт.;
консервована кукурудза - 3 ст. л.;
крабові палички - 200 г;
плавлений сирок - 2 шт.;
майонез - за смаком;
часник - 1 зубець.
Приготування:
Відварені яйця та очищений сир натерти на крупній тертці. Крабові палички нарізати кружечками. Змішати з майонезом вичавлений часник. Злити воду з кукурудзи. Лист лаваша розкласти та змастити часниковим майонезом, залишивши вільними два сантиметри по краях. На лаваш викласти крабові палички. Посипати натертим плавленим сиром і яйцями. Посолити на смак. Додати кукурудзу. Загорнути лаваш в рулет і поставити настоюватися в холодильник. Нарізати скибочками.
Страви з фаршу – "паличка-виручалочка" для будь-якої господині. Вони ситні, смачні та не потребують багато часу на приготування. Наразі існує тисячі рецептів з фаршу, найпопулярніші: буріто, ледачі пельмені та котлети.
Коментарі