Лавровий лист використовується в кулінарії для додання аромату і смаку різним стравам.
Однак треба дотримуватися певної обережності при його використанні, пише glavred.
Чим небезпечний лавровий лист
Не з'їдайте лавровий лист безпосередньо. Він зазвичай додається в страви для додання їм аромату і смаку, але не є їстівним.
Його гострі краї можуть викликати роздратування шлункових стінок і викликати неприємні відчуття при ковтанні.
Помірність у використанні. Лавровий лист слід додавати в страви з помірністю, оскільки якщо його насипали занадто багато, то сильний аромат лавра може перебити смак страви.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сморід із сміттєвого відра зникне, якщо зробите одну хитрість із содою
Обережність при алергії. Деякі люди можуть проявляти алергічну реакцію на лавровий лист. Якщо у людини є хоч найменші підозри на алергію, то рекомендується уникати його вживання або звернутися до лікаря.
Лавровий лист отруйний для вагітних. В деяких випадках він здатний спровокують викидень. Якщо у вас вдома є кішка або собака, то пам'ятайте, що і для них лаврушка є отрутою. Також небезпечний лавровий лист, якщо його вживати у великих дозах.
Приготування картоплі "в мундирі" вважають найкращим способом, який збереже її корисні властивості. Щоб зварити її смачно, треба знати два секрети.
Неймовірного смаку картопля набуває, якщо кинути під час варіння у каструлю стебла кропу та кілька зубчиків часнику.
За п'ять хвилин до готовності треба посолити страву й кинути лавровий лист.
Коментарі