Від сніданку залежить продуктивність усього дня. Вихідні не вийняток. Тоді хочеться поніжитися в ліжку, а не довго стояти біля плити. У цій статті зібрані кілька варіантів швидких страв для сніданку.
Шакшука - страва, яка зустрічається в ліванській, алжирської, туніської, єгипетської та ізраїльської кухнях. З кожним роком ця яєчня в пряному томатному соусі стає все більш популярною.
Шакшука
Інгредієнти:
2 ст. л. - оливкової олії
2 зубці часнику
по 1 шт. - червоний перець, жовтий перець, нарізаний смужками
1 ч. л. - меленого насіння кмину
4 яйця
400 г - консервовані або свіжі помідори
Приготування:
Нагріти олію і додати часник. Додати перець у сковороду з кмином і паприкою. Тушкувати, доки перець не стане м'яким. Помідори викласти на сковороду з лавровим листям і тушкувати близько 10 хв. до загустіння соусу.
Зробити 4 ямки в соусі та вбити в них яйця. Приправити сіллю та перцем.
Накрити сковороду кришкою і готувати 5 хв. Подавати шакшуку, посипану базиліком і коріандром.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Правила складання сирної тарілки: яскраві ідеї
Яєчня "Власник ранчо"
Інгредієнти:
400 г - картоплі
1 цибулина
2 зубці часнику
1 ст. л. - оливкової олії
100 г - кукурудзи
1 ч. л. - паприки
1 зелений перець чилі
200 г - консервованих помідорів
4 яйця
Приготування:
Відварити нарізану кубиками картоплю 7 хв. і процідити. Обсмажити цибулю до розм'якшення. Додати картоплю і готувати, доки та не почне трохи хрустіти.
Додати перець, часник, кукурудзу і перець чилі. Тушкувати ще 3 хв. Налити консервовані помідори і довести до кипіння. Коли картопля стане м'якою, приправити її сіллю і меленим перцем.
Зробити 4 лунки в картопляній суміші та вбити яйця. Смажити до готовності яєць, прикрасити свіжим коріандром, подавати прямо зі сковороди.
Ранковий тост
Інгредієнти
1 яйце
50 г - шматочок цільнозернового хліба
40 г - авокадо
15 г - м'який сир
Приготування:
На хліб намастити сир, викласти на нього авокадо.
Підсмажити яйце і покласти на авокадо.
Також на сніданок можна зробити вітамінний салат. Ним можна розбавити гарніри та просто перекусити. Тим більше, що на його приготування потрібно кілька хвилин.
Поєднання моркви, родзинок та часнику приємно вражає смаком.
Коментарі