Огірки годяться не тільки в овочеву нарізку. З них можна зробити легкі та оригінальні страви з мінімальною термічною обробкою. На приготування кожної піде не більше 5-10 хв.
Наприклад, рулети з огірків легко готувати і вони можуть стати головною прикрасою столу. Не менш оригінальний смак і в смажених огірків по-китайськи.
Рулетики з огірків

Інгредієнти:
2 великих огірки
300 г м'якого сиру
100 г крабових паличок
Приготування:
Для начинки дрібно нарізати крабові палички, сир і зелень. Огірки тонко нарізати овочерізкою на поздовжні слайси. Покласти на кожен слайс начинку і загорнути.
Огірки добре поєднуються з сиром, червоною рибою і копченою куркою. В якості начинки можна використовувати також сирний сир із зеленню, сир з червоною рибою, морепродукти з рисом або копчену курячу грудку з цибулею і майонезом.
Овочеві роли

Інгредієнти:
3 середніх огірки
200 г редиски
2 морквини
зелень
Приготування:
Огірки тонко нарізати овочерізкою на слайси. Морква, редис, зелень і третій огірок нарізати брусками.
Взяти по 4 брусочки кожного овоча і кілька листків зелені. Загорнути їх у огіркові слайси, закріпити зубочисткою і покропити лимонним соком.
Смажені огірки

Інгредієнти:
3 огірки
1 ст. л. соєвого соусу
0,5 ст. л. оцту
1 ст. л. меду
2 зубці часнику
1 ч. л. червоного перцю
сіль і кунжут
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Королівська їжа вдома: три англійські страви, які вразять смаком кожного
Приготування:
Огірки очистити від шкірки, розрізати уздовж і вибрати насіння ложкою. Нарізати невеликими скибочками під кутом.
Обсмажити скибочки огірка на сковороді протягом 1 хв. на великому вогні.
Часник нарізати пластинками, додати до огірків разом з медом, оцтом, соєвим соусом і перцем. Посолити і смажити ще 3 хв. на середньому вогні.
При подачі посипати кунжутом.
Стручкова квасоля може бути смачніша за молоду картоплю. Усе залежить від способу приготування. Це один з найкорисніших видів бобів, бо не накопичує шкідливі речовини, як інші овочі. Містить багато корисних вітамінів і є дієтичним продуктом. Страви готуються легко і швидко.
Коментарі