Стручкова квасоля може бути смачніша за молоду картоплю. Усе залежить від пособу приготування. Це один з найкорисніших видів бобів, бо не накопичує шкідливі речовини, як інші овочі. Містить багато корисних вітамінів і є дієтичним продуктом. Страви готуються легко і швидко.
Салат з квасолі з кунжутом
Інгредієнти:
Стручкова квасоля — 200 г
Помідори черрі — 6 шт.
Цибуля — 1\2 шт.
Кунжут — 1 ст. л.
Приготування:
Викласти в киплячу підсолену воду стручкову квасолю. Дати закипіти і проварити 5 хвилин. Дати охолонути.
Розрізати помідори черрі або сливку навпіл. Цибулю порізати і змішати всі інгредієнти. Посолити, заправити оливковою олією і посипати зверху кунжутом.
Запіканка з стручкової квасолі
Інгредієнти:
Стручкова квасоля — 500 г
Сир твердий — 300 г
Цибуля — 1 шт.
Часник — 1-2 зубчики
Петрушка — пучок
Яйце — 4 шт.
Вершки — 200 мл
Приготування:
Відварити стручкову квасолю в киплячій підсоленій воді 5 хв. Дрібно порізати цибулю і петрушку. Потерти на дрібну тертку часник і змішати в мисці. На великій тертці потерти твердий сир.
Форму для запікання помастити вершковим маслом.
Викласти на форму половину стручкової квасолі, потім половину суміші з цибулі, часнику і зелені. Зверху рівномірно присипати половиною тертого сиру. Потім знову в тому ж порядку викласти решту складових.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Для дітей і дорослих: як зробити мохіто за 5 хв.
Приготувати заливку із вершків з яйцями. Збити, посолити і поперчити за смаком. Додати борошно і ретельно збити.
Залити запіканку і поставити у розігріту духовку до 180°C духовку на 30 хв, до утворення рум'яної скоринки.
Холодні супи на піку популярності, особливо у спекотну пору року. Вони корисні, низькокалорійні й освіжають. Основа таких страв - овочі. Іноді додають шинку чи м'ясо птиці. Посипають зеленню та прикрашають свіжими овочами.
Коментарі