


Кавун — це універсальна ягода. Його можна не просто їсти шматками, але й готувати незвичайні десерти.
"За кордоном з кавуна готують вишукані страви. У нас його лише їдять шматками, не поєднують ні з чим, — каже Олексій Повторейко, шеф-кухар столичного ресторану "Віскі корнер". — Дуже смачно виходить соковитий кавун під застиглим чорним шоколадом. Крім цього, десерт виходить ще й дуже апетитним та незвичайним на вигляд. Щоб був не занадто солодкий, до кавуна кладу сметанні сфери з освіжаючим м'ятним лікером".
Інгредієнти:
1 кавун
100 г чорного шоколаду (78% какао)
1 упаковка алжину
1 ст. л. м'ятного лікеру
3 ст. л. сметани жирністю 20%
Приготування:
Нарізати кавун трикутними шматками й відділти від шкірки.
Розтопити на водяній бані чорний шоколад. Молочний не підійде, погано топиться.
Вмочити шматки в шоколад. Поставити на велику плоску тарілку гострими кутами доверху. Шоколад застигне за 10 хв.
Сметанні сфери зробити за допомогою алжину. Це — речовина з водоростей. Здатна до слабкого загущення продуктів, що містять кальцій. Завдяки їй сметана чи йогурт миттєво перетворюються в пружне желе.
"Алжин розводять у воді. Купити його можна в будь-якому супермаркеті у відділі приправ поряд із ваніліном. Зовні буде тонка оболонка, а всередині рідка — сметана з м'ятним лікером", - каже кухар.
Читайте також: У незвичайне желе з кавуна додають алкоголь
В окремій мисці перемішати м'ятний лікер та сметану. Молоком або вершками не можна замінити. Там кальцію мало.
В алжиновий розчин крапати сметану з лікером. Чекати 5 хв. Якими будуть краплі сметани, такий розмір матимуть сфери.
Виловити їх ложкою та покласти до десерту.
"Сфери можна зробити й солоні. Смачно буде з салатами й дерунами".
Коментарі