Слойки зі шпинатом готують із тонкого листкового тіста. Їх можна подавати як гарячу закуску і як головне блюдо. Дуже вдало до цих пиріжків підійде шафранний соус.
"Пиріжки готую часто, особливо, коли гості на порозі. Тому завжди в холодильнику маю заготовку листкового тіста, - каже вінничанка Олена Кшановська. - Слойки зі шпинатом та тріскою смачні та поживні, і мають святковий вигляд".
Інгредієнти:
500 г філе свіжої тріски
400 г готового бездріжджового листкового тіста
1 кг свіжого шпинату
1 зубчик часнику
2 гілочки петрушки
4 яйця
дрібка тертого мускатного горіха, кайенского перцю, сіль, мелений чорний перець за смаком
Приготування:
Видалити стебла шпинату, листя ретельно промити і відкинути на друшляк.
У великій каструлі закип'ятити 2 л води. Покласти туди шпинат і варіти 6-7 хвилин. Відкинути на друшляк, відіжати і дрібно нарізати.
Покладіть тріску в холодну воду. Довести до кипіння і варити 8 хвилин. Готову рибу розім'яти виделкою.
Змішати в мисці тріску, 2 яйця, шпинат, мускатний горіх, сіль, кайенский перець, звичайний перець.
Розкачати тісто в пласт. Порізати його на 6 прямокутників розміром приблизно 6х8 сантиметрів. У середину кожного квадрата покласти начинку. Скласти прямокутники навпіл і защипати краї.
Змастіть жовтком поверхню пиріжків і викласти на деко, встелене пергаментом.
Випікати пиріжки в розігрітій до 190 °С духовці приблизно 25 хвилин.
Перед подачею злегка або повністю охолодити.
Коментарі