Магазинні солодощі можна замінити десертним хлібом. Його можна випікати з горішками, ягодами, злаковими і прянощами. Зберігають хліб у холодильнику не більше 5 днів. Щоб довше зберігав свій аромат і корисні властивості, його завертають у пакетик.
Рецепт розповіла Gazeta.ua розповіла Оксана Матвєєва з Тернополя.
Ігредієнти:
Насіння соняшника – 1 стакан;
Насіння льону – ½ стакана;
Фундук (або інші горіхи) – ½ стакана;
Вівсянка – 1,5 стакана;
Висівки – 4 ст.л;
Сіль морська – 1 ч.л;
Мед – 1 ст.л;
Мак – 2 ст.л;
Журавлина або родзинки;
Олія оливкова – 3 ст.л;
Вода – 1,5 стакана.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Котлету по-київськи роблять із філе перепілки
Приготування:
З'єднайте всі компоненти, окрім меду, води та олії. Збийте їх окремо, а потім з'єднайте все разом. Візьміть форму для випікання, змастіть її олією і викладіть у неї всю масу. Залиште тісто на 1-2 години. Тісто має настоятись і стати дуже густим. До розігрітої духовки поставте форму з тістом на 1 годину. Випікати при температурі 180°C градусів.
Після приготування дайте охолонути.
Домашні крекери не містять шкідливих домішок і допомагають зберегти фігуру. Їх можна їсти на сніданок з молоком, йогуртом, соком або як закуску до основних страв.
Коментарі