Ексклюзиви
четвер, 22 липня 2021 15:11

Солодке свято: як організувати бенкет до дитячого дня народження
7

Перед плануванням свята необхідно дізнатися чи немає в дитини алергії на певні харчові продукти із вашого меню.
Фото: Cleyder Duque: Pexels
Дівчатка полюбляють поні та єдинорогів.
У відповідній тематиці можна оформити не лише торт, але й кекси.
Не менш популярні солодощі у формі цифр.
Не менш популярні солодощі у формі цифр.

Готуючись до дитячого свята, слід врахувати все до дрібниць: тематику заходу, смакові вподобання маленьких гостей та їхні індивідуальні особливості, як-от алергічні реакції на певні продукти. 40% святкового столу становлять солодощі. Найпопулярніші капкейки, тістечка та різноманітні коктейлі.

Про це Gazeta.ua розповіла Катерина Зайцева, організаторка святкових бенкетів.
"Заздалегідь раджу поговорити з матерями запрошених дітей та дізнатися, чи є в їхніх дітей алергія на якісь продукти", - сказала організаторка святкових бенкетів.
Автор: idei-dekoru.com
  Не менш популярні солодощі у формі цифр.
Не менш популярні солодощі у формі цифр.

Щоб зацікавити юних гостей та організувати цікаве свято можна обрати певну тематику й оформити стіл в її стилі. Для піратського дня народження підійдуть бутерброди в формі корабля, а для свята в стилі Аліси в країні див – кекси з родзинками та напої у вигляді чарівного зілля. Якщо вечірка в класичному стилі, подають улюблені страви будь-якої дитини - фастфуд.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Найбільший торт має вагу вантажівки: цікаві факти про популярний десерт

"Діти обожнюють піцу, бургери, нагетси та салат Цезар. Також можна зробити ковбасну нарізку та овочеву. Нічого такого більше їм і не треба. Дитина з'їсть не більше 500 грамів їжі", - продовжила Зайцева.

Солодкі страви становлять 40% дитячого столу. Фрукти краще обирати найменш алергенні. Це можуть бути яблука, банани, малина. Від шоколаду та цитрусових краще відмовитися.

"Популярні різноманітні капкейки, тістечка, льодяники, наприклад "Кейк попс" - імбирне печиво на паличці, желе. Слід виключити солодощі яскраво-хімічного кольору. У більшості дітей на них алергія. Висипає все тіло", - розповіла організаторка.

Влітку юні гості п'ють освіжаючі лимонади та безалкогольні коктейлі, наприклад мохіто. Компот став рідкістю.

Додатково, як експеримент, можна залучити дитину до приготування святкової їжі. Таку послугу можна замовити в розважальних студіях чи організувати самостійно. Найпростіше, що можна приготувати - піцу чи фруктовий десерт. Для цього треба заздалегідь нарізати начинку та підготувати корж. Імениннику залишиться лиш сформувати страву та з'їсти її. Так діти матимуть змогу весело провести час і водночас створять свій перший кулінарний шедевр.

Малиновий сезон у розпалі, а це означає, що час готувати легкі, водночас смачні ягідні десерти. Завдяки універсальному смакові, малина є ідеальним складником більшості солодощів: тортів, кексів, смузі чи йогуртів. Чудово компонується з шоколадом, ваніллю чи вершками.

Зараз ви читаєте новину «Солодке свято: як організувати бенкет до дитячого дня народження». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути