Азіатські страви є дуже ситними, не дивлячись на свою оригінальність. Їх можна не тільки спробувати в ресторанах, але й приготувати вдома. Потрібно лише знати певні тонкощі.
Місо суп з грибами і тофу
Інгредієнти:
1,25 л курячого бульйону
3 ст. л. темної пасти місо
1 середня морквина
5 середніх шампіньйонів
1/2 склянки замороженої кукурудзи
100 г стручків зеленого горошку
2 жмені листя шпинату, бажано маленького розміру
4 пера зеленої цибулі
120 г тофу
Приготування:
Моркву нарізати тонкою соломкою, гриби – тонкими скибками. Залити зерна кукурудзи киплячою водою на 3 хви, потім злити.
Стручки горошку нарізати шматочками завдовжки 1,5 см, зелену цибулю – тонкими кільцями по діагоналі. Листки шпинату порвати на 2-3 частини. Тофу нарізати кубиками.
У великій каструлі довести до кипіння бульйон на середньому вогні. Відлити 1/2 склянки в невелику миску, додати місо пасту і перемішати до розчинення.
Покласти в каструлю з бульйоном моркву, гриби і кукурудзу і варити 3 хв. Додати стручки горошку, шпинат і зелену цибулю, варити ще 1 хвилину.
Зменшити вогонь, влити в суп розведену місо пасту і варити 5 хв, не допускаючи кипіння.
Додати в каструлю кубики тофу і прогріти їх в супі, 1 хв. Розлити суп по тарілках і подавати до столу.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Оригінальний перекус: як подати сендвічі з різними начинками
Пряний китайський салат з куркою і кунжутом
Інгредієнти:
1 середня морква
Половина великої пекінської капусти
Половина пучка кінзи або петрушки
1 ст. л. насіння чорного кунжуту
1 ст. л. насіння білого кунжуту
35 г кешью
200 г курячого філе
2 ст. л. соєвого соусу
2 ст. л. білого винного оцту
2 см кореня імбиру без шкірки
2 ст. л. оливкової олії
1,5 ч. л. кунжутної олії
2-3 пера зеленої цибулі
Приготування:
Для заправки змішати соєвий соус, оцет, оливкову і кунжутну олію, сіль, подрібнену цибулю і тертий імбир. Дати настоятися, поки готується салат.
Натерти очищену моркву на крупній тертці. Тонко порізати пекінську капусту і зелень. Куряче філе зварити і розділити на великі шматки.
Овочі і куряче філе покласти у велику салатницю. Додати кунжут, кешью, заправку і все перемішати.
Рисова локшина
100 г рисової локшини
200 г кальмарів
100 г солодкого перцю
100 г моркви
100 г червоної солодкої цибулі
3-4 зубчики часнику
1/2 шт. лайма
20 мл олії
1/2 стручка гострого перцю
2 пера зеленої цибулі
1 ч. л. кунжуту
2-3 ст. л. соєвого соусу
1 ст. л. рибного соусу
3-4 суцвіття кінзи
Приготування:
Рисову локшину замочити у воді на 20 хв.
Цибулю, моркву і гострий перець нарізати тонкою соломкою.
У сковороді нагріти олію з часником, гострим перцем, кальмарами. Через 5 хв. покласти всі овочі.
Додати соуси і цедру лайма, перемішати і готувати ще 5 хвилин.
Віджати рисову локшину і додати до овочів. Вимкнути плиту і дати постояти 3 хв.
Тим часом нарізати зелену цибулю і кинзу.
Викладаючи на тарілки, прикрасити зеленню і кунжутом.
У сезон помідорів можна приготувати відмінну закуску. Вона має пікантний смак завдяки гострому перцю, часнику і зелені. Іноді в неї додають терту моркву.
Обов'язковою умовою є маринування не менше 8 годин, щоб помідори ввібрали в себе весь букет аромату і смаку заправки.
Коментарі