Ексклюзиви
неділя, 06 вересня 2020 12:45

Ситний обід: три азіатські страви, які приємно вразять гостей

Азіатські страви є дуже ситними, не дивлячись на свою оригінальність. Їх можна не тільки спробувати в ресторанах, але й приготувати вдома. Потрібно лише знати певні тонкощі.

Місо суп з грибами і тофу

Автор: edimdoma.ru
 

Інгредієнти:

1,25 л курячого бульйону

3 ст. л. темної пасти місо

1 середня морквина

5 середніх шампіньйонів

1/2 склянки замороженої кукурудзи

100 г стручків зеленого горошку

2 жмені листя шпинату, бажано маленького розміру

4 пера зеленої цибулі

120 г тофу

Приготування:

Моркву нарізати тонкою соломкою, гриби – тонкими скибками. Залити зерна кукурудзи киплячою водою на 3 хви, потім злити.

Стручки горошку нарізати шматочками завдовжки 1,5 см, зелену цибулю – тонкими кільцями по діагоналі. Листки шпинату порвати на 2-3 частини. Тофу нарізати кубиками.

У великій каструлі довести до кипіння бульйон на середньому вогні. Відлити 1/2 склянки в невелику миску, додати місо пасту і перемішати до розчинення.

Покласти в каструлю з бульйоном моркву, гриби і кукурудзу і варити 3 хв. Додати стручки горошку, шпинат і зелену цибулю, варити ще 1 хвилину.

Зменшити вогонь, влити в суп розведену місо пасту і варити 5 хв, не допускаючи кипіння.

Додати в каструлю кубики тофу і прогріти їх в супі, 1 хв. Розлити суп по тарілках і подавати до столу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Оригінальний перекус: як подати сендвічі з різними начинками

Пряний китайський салат з куркою і кунжутом

Автор: segodnya.ua
 

Інгредієнти:

1 середня морква

Половина великої пекінської капусти

Половина пучка кінзи або петрушки

1 ст. л. насіння чорного кунжуту

1 ст. л. насіння білого кунжуту

35 г кешью

200 г курячого філе

2 ст. л. соєвого соусу

2 ст. л. білого винного оцту

2 см кореня імбиру без шкірки

2 ст. л. оливкової олії

1,5 ч. л. кунжутної олії

2-3 пера зеленої цибулі

Приготування:

Для заправки змішати соєвий соус, оцет, оливкову і кунжутну олію, сіль, подрібнену цибулю і тертий імбир. Дати настоятися, поки готується салат.

Натерти очищену моркву на крупній тертці. Тонко порізати пекінську капусту і зелень. Куряче філе зварити і розділити на великі шматки.

Овочі і куряче філе покласти у велику салатницю. Додати кунжут, кешью, заправку і все перемішати.

Рисова локшина

Автор: russianfood.com
 
Інгредієнти:

100 г рисової локшини

200 г кальмарів

100 г солодкого перцю

100 г моркви

100 г червоної солодкої цибулі

3-4 зубчики часнику

1/2 шт. лайма

20 мл олії

1/2 стручка гострого перцю

2 пера зеленої цибулі

1 ч. л. кунжуту

2-3 ст. л. соєвого соусу

1 ст. л. рибного соусу

3-4 суцвіття кінзи

Приготування:

Рисову локшину замочити у воді на 20 хв.

Цибулю, моркву і гострий перець нарізати тонкою соломкою.

У сковороді нагріти олію з часником, гострим перцем, кальмарами. Через 5 хв. покласти всі овочі.

Додати соуси і цедру лайма, перемішати і готувати ще 5 хвилин.

Віджати рисову локшину і додати до овочів. Вимкнути плиту і дати постояти 3 хв.

Тим часом нарізати зелену цибулю і кинзу.

Викладаючи на тарілки, прикрасити зеленню і кунжутом.

У сезон помідорів можна приготувати відмінну закуску. Вона має пікантний смак завдяки гострому перцю, часнику і зелені. Іноді в неї додають терту моркву.

Обов'язковою умовою є маринування не менше 8 годин, щоб помідори ввібрали в себе весь букет аромату і смаку заправки.

Зараз ви читаєте новину «Ситний обід: три азіатські страви, які приємно вразять гостей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути