"Рецепт низьковуглеводного сирного хліба нашій родині розповіла одна лікарка. Їй окреме спасибі, бо хліб виходить шалено смачним, корисним, від нього немає здуття живота, - каже Ксенія Сойко. - Мріяла знайти рецепт корисного хліба, так як дуже люблю бутерброди з сиром і шинкою, але рідко балую себе купленим хлібом".
Інгредієнти:
Мигдалеве борошно - 2 склянки
Натертий сир - 1 склянка
Яйце - 3 шт.
Вершкове масло - 60 гр
Сіль - 1/2 ч.л.
Сода - 1/4 ч. л.
Приготування:
У мисочці змішуємо мигдалеве борошно, сир і розтоплене вершкове масло. У масу додаємо по одному яйцю, щоразу добре розмішуючи тісто. Додаємо сіль, соду і знову все добре розмішуємо.
Форму застеляємо папером для запікання і викладаємо в неї наше тісто. Ставимо в попередньо розігріту до 180 градусів духовку на 30-45 хвилин. Хліб в духовці повинен піднятися, і коли у нього з'явиться золота скоринка - можна діставати.
Перед запіканням можна посипати хліб улюбленим насінням. Тоді буханець хліба вийде не тільки смачним, але і красивим.
Коментарі