
Що може бути смачніше запеченої рум'яної курки? Вона смакує буденною вечерею, об'єднує родину за недільним обідом і доречна за святковим застіллям. Але це за умови, звичайно ж, що це правильно приготована курка, з хрусткою скоринкою і соковитим м'ясом, пише vkusno365.ru.
Помилка 1: відправити курку в духовку прямо з холодильника
Всі саме так і роблять: дістають птицю з холодильника, кладуть на деко і без зволікання ставлять у духовку. Результат - пересушене м'ясо, яке неможливо проковтнути, не поливши соусом. Жар духовки спершу впливає на зовнішні тканини курки і потім поступово пробирається до хребту. Уникнути цього дуже просто: дістаньте курку з холодильника за 30-40 хвилин до того, як зберетеся ставити в духовку. За цей час м'ясо стане кімнатної температури і жар швидше добереться до самих далеких ділянок птиці.
Помилка 2: використовувати мало солі
По-перше, сіль розкриває смак. По-друге, сіль допомагає домогтися хрусткої скоринки. Натріть сіллю і перцем всю курку, не забудьте про ніжки і крильця. Обов'язково посоліть всередині. Сміливіше додавайте різні приправи і спеції. Нема м'яса більш вдячного, ніж курка. Вона відгукнеться на всі ваші кулінарні експерименти.
Помилка 3: запікати курку грудкою вгору
Швидше за все, ви не звертаєте уваги на те, як кладете курку на деко: грудкою вниз або вгору. Між тим, це дуже важливо. Про м'ясо птахів потрібно знати наступне: біле м'ясо грудок готується на 30% швидше, ніж темне м'ясо ніжок. Найпростіше приготувати ніжки і грудки окремо, але тоді це будуть інші страви, а не запечена курка.
Помилка 4: не просушити шкірку
Не лінуйтеся, протріть насухо курку перед тим, як приправити сіллю і перцем. Якщо ви відправите в духовку вологу курку, то домашнім не бачити рум'яної хрусткої скоринки. Обов'язково протріть насухо курку паперовим рушником або серветками.
Помилка 5: розібрати негайно
Ви не помрете з голоду, якщо дасте курці після запікання відпочити 10-15 хвилин. Це дуже важливо. М'язовим тканинам необхідно "прийти в себе" після стресу, пережитого в духовці, трохи розслабитися. Соки перерозподіляться, і м'ясо буде соковитим. Якщо розрізати курку відразу ж, то соки витечуть і зберуться калюжкою на дошці.
Помилка 6: позбутися жиру
При запіканні під куркою скупчується чудовий смалець, який ідеальний для запікання овочів. Морква, картопля, гарбуз і черешкова селера виходять ароматними, з об'ємним, а не пласким смаком. Ні в якому разі не виливайте таке багатство. Краще викладіть навколо курки овочі (в той момент, коли ви будете перевертати курку грудкою вгору, десь посередині готування) і приготуйте гарнір. Інший варіант - вийняти готову курку, а у форму для запікання покласти великі скибочки хорошого хліба. Поверніть форму з хлібом в духовку і підрум'яньте при високій температурі.
Коментарі