четвер, 05 листопада 2015 14:40

Шість помилок при приготуванні курки

Шість помилок при приготуванні курки
фото: thepursuitofgreen.com

Що може бути смачніше запеченої рум'яної курки? Вона смакує буденною вечерею, об'єднує родину за недільним обідом і доречна за святковим застіллям. Але це за умови, звичайно ж, що це правильно приготована курка, з хрусткою скоринкою і соковитим м'ясом, пише vkusno365.ru.

Помилка 1: відправити курку в духовку прямо з холодильника

Всі саме так і роблять: дістають птицю з холодильника, кладуть на деко і без зволікання ставлять у духовку. Результат - пересушене м'ясо, яке неможливо проковтнути, не поливши соусом. Жар духовки спершу впливає на зовнішні тканини курки і потім поступово пробирається до хребту. Уникнути цього дуже просто: дістаньте курку з холодильника за 30-40 хвилин до того, як зберетеся ставити в духовку. За цей час м'ясо стане кімнатної температури і жар швидше добереться до самих далеких ділянок птиці.

Помилка 2: використовувати мало солі

По-перше, сіль розкриває смак. По-друге, сіль допомагає домогтися хрусткої скоринки. Натріть сіллю і перцем всю курку, не забудьте про ніжки і крильця. Обов'язково посоліть всередині. Сміливіше додавайте різні приправи і спеції. Нема м'яса більш вдячного, ніж курка. Вона відгукнеться на всі ваші кулінарні експерименти.

Помилка 3: запікати курку грудкою вгору

Швидше за все, ви не звертаєте уваги на те, як кладете курку на деко: грудкою вниз або вгору. Між тим, це дуже важливо. Про м'ясо птахів потрібно знати наступне: біле м'ясо грудок готується на 30% швидше, ніж темне м'ясо ніжок. Найпростіше приготувати ніжки і грудки окремо, але тоді це будуть інші страви, а не запечена курка.

Помилка 4: не просушити шкірку

Не лінуйтеся, протріть насухо курку перед тим, як приправити сіллю і перцем. Якщо ви відправите в духовку вологу курку, то домашнім не бачити рум'яної хрусткої скоринки. Обов'язково протріть насухо курку паперовим рушником або серветками.

Помилка 5: розібрати негайно

Ви не помрете з голоду, якщо дасте курці після запікання відпочити 10-15 хвилин. Це дуже важливо. М'язовим тканинам необхідно "прийти в себе" після стресу, пережитого в духовці, трохи розслабитися. Соки перерозподіляться, і м'ясо буде соковитим. Якщо розрізати курку відразу ж, то соки витечуть і зберуться калюжкою на дошці.

Помилка 6: позбутися жиру

При запіканні під куркою скупчується чудовий смалець, який ідеальний для запікання овочів. Морква, картопля, гарбуз і черешкова селера виходять ароматними, з об'ємним, а не пласким смаком. Ні в якому разі не виливайте таке багатство. Краще викладіть навколо курки овочі (в той момент, коли ви будете перевертати курку грудкою вгору, десь посередині готування) і приготуйте гарнір. Інший варіант - вийняти готову курку, а у форму для запікання покласти великі скибочки хорошого хліба. Поверніть форму з хлібом в духовку і підрум'яньте при високій температурі.

Зараз ви читаєте новину «Шість помилок при приготуванні курки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути