Ексклюзиви
середа, 26 червня 2024 13:43

Секрети приготування котлет по-французьки: покроковий рецепт для ситної сімейної вечері

Секрети приготування котлет по-французьки: покроковий рецепт для ситної сімейної вечері
Котлети по-французьки: легкий рецепт страви, яка вразить яскравим смаком та ароматом Фото: pinterest

Якщо бажаєте приготувати смачну та вишукану страва, рецепт котлет по-французьки вам точно сподобається.

Ця страва відрізняється неймовірною соковитістю та яскравим смаком. Вона потішить вас і ваших гостей своїм ніжним смаком і ароматом.

Котлети по-французьки: рецепт

Інгредієнти:

500 г курячого філе

100 г твердого сиру

1 середня цибулина

200 г печериць

200 мл вершків (20%)

1 яйце

2 ст. л. панірувальних сухарів

2 ст. л. рослинної олії

Сіль і перець за смаком

Петрушка для прикраси

Як приготувати

Наріжте куряче філе на тонкі шматочки. Якщо шматочки великі, можете відбити їх молоточком для м'яса, щоб зробити їх більш тонкими і м'якими.

Начинка. Наріжте дрібно цибулю та печериці. На сковороді розігрійте рослинну олію і обсмажте цибулю до прозорості. Додайте нарізані печериці та смажте до готовності, поки рідина не випарується. Зніміть з вогню та дайте охолонути.

Натріть твердий сир на тертці та змішайте з охолодженими печерицями та цибулею.

Викладіть на кожен шматочок курячого філе трохи начинки і загорніть його в рулетик. Щоб рулетики не розвернулися, їх можна скріпити зубочистками.

Панірування. Збийте яйце в окремій мисці. Обкачайте кожен рулетик спочатку в борошні, потім в яйці, а потім у панірувальних сухарях.

Смаження. На сковороді розігрійте олію та обсмажте котлети з усіх боків до золотистої скоринки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як легко приготувати картопляні котлети, якщо немає м'ясного фаршу

Викладіть обсмажені котлети у форму для запікання. Залийте їх вершками, посоліть і поперчіть за смаком. Накрийте форму фольгою.

Розігрійте духовку до 180°C і запікайте котлети протягом 20-25 хвилин.

Подача. Перед подачею вийміть зубочистки та прикрасьте котлети свіжою петрушкою. Подавайте з улюбленим гарніром, наприклад, картопляним пюре або овочевим салатом.

Поради

Використовуйте якісний твердий сир, щоб начинка була більш ароматною та смачною.

Можете використовувати будь-які гриби, які вам до смаку, але печериці - найзручніший та найбільш доступний варіант.

Для більш насиченого смаку можна використовувати вершки з вищим вмістом жиру.

Готувати котлети зовсім не складно. Але іноді щось іде не так і під час смаження сформовані котлети розчаровують своїм виглядом.

Велику роль у приготуванні грає панірування котлет. Саме завдяки цьому вони зберігають форму та набувають красивого кольору.

Можна не обмежуватись лише звичними сухариками. Цей класичний варіант можна замінити іншими способами.

Зараз ви читаєте новину «Секрети приготування котлет по-французьки: покроковий рецепт для ситної сімейної вечері». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути