На травневі свята обмежуються не лише м'ясним шашликом. На багатті підсмажуть й рибу, овочі та гриби. Найпопулярніші - шампіньйони. Вони не лише смачні, але й мають низьку вартість, тому по кишені майже кожному.
Для даного способу приготування слід обирати гриби однакового розміру та без видимих пошкоджень. Надаємо три найсмачніших маринади завдяки яким печериці стануть коронною стравою вашого пікніку.
Гірчично-базиліковий маринад
Інгредієнти:
свіжі печериці - 500 г
сметана - 50 г
оливкова олія - 2 ст. л.
гірчиця - 1 ч. л.
мелений коріандр - 0,5 ч. л.
базилік сушений - 0,5 ч. л.
сіль, чорний мелений перець - за смаком
Приготування:
Змішати усі інгредієнти. Очищені гриби змастити маринадом та покласти в холодильник на 5 годин. Нанизати на шомпур та смажити на мангалі протягом 15 хвилин до готовності.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як з'їсти шашлик і не зашкодити здоров'ю - поради дієтолога
Італійський маринад із лимоном
Інгредієнти:
свіжі печериці - 500 г
оливкова олія - 50 мл
сіль - за смаком
італійські трави - 1 ч. л.
чебрець - 1 гілочка
лимон - 0,5 шт.
Приготування:
Поєднати усі інгредієнти з очищеними грибами. Залишити маринуватися на дві години. Готувати на мангалі протягом 15 хвилин до рум'яної скоринки.
Маринад з часником і пряними травами
Інгредієнти:
петрушка - 2 гілочки
часник - 5 зубців
оливкова олія - 100 мл
розмарин - за смаком
сіль, перець - за смаком
печериці - 500 г
Приготування:
Вичавити часник та поєднати із спеціями, олією та подрібненою петрушкою. Маринад змішати із грибами та накрити стрейч плівкою. Відправити в холодильник на годину. Обсмажити печериці на мангалі, періодично перевертаючи їх кожні дві хвилини. Час приготування 10-15 хвилин.
Пікнік з шашлику може закінчитися лікарнею, якщо неправильно вибрати продукти. Не варто купувати м'ясо в готовому маринаді. Несвіжість маскують запахом спецій. Хоча буває, що економлять і на них та сиплять дешеві підсилювачі смаку. Від них людина отруюється.
Коментарі