Ексклюзиви
четвер, 29 грудня 2011 19:49

Шампанське й шоколад — ознака поганого смаку

Шампанське й шоколад — ознака поганого смаку

Пляшка шампанського розрахована на шість бокалів. Ним запивають чорну ікру або зелені яблука. Про культуру споживання напою розказав сомельє київського винного бутика "Арлекін" Олег Кравченко.

"Шампанське винайшов монах-бенедиктинець П'єр Периньйон.  У своєму винному погребі задля експерименту всипав у пляшки з вином дріжджі й закоркував. Шампанізація в пляшці — класичний метод. Сучасний і простіший спосіб — вино з дріжджами бродить у металевих чанах. Так роблять  шампанське Київський, Артемівський та інші українські заводи ігристих вин. Класичним способом виготовляють невеликі партії в Криму. Виробництво трудомістке й дорожче. Орієнтуйтеся на ціну не менше як 30 гривень і склад без ароматизаторів. Шампанське роблять лише з трьох сортів винограду — білого шардоне й червоних піно нуар та піно меньє. Виробник має бути із регіону, де росте виноград — Одеса, Херсон, Крим, Миколаїв. Але не Донецьк чи Дніпропетровськ. У пляшці не повинно бути осаду", - розказав  Олег Кравченко.

Шампанське не закушують.

"Ним запивають закуску — чорну ікру або зелені яблука. Під сухе шампанське їдять морепродукти. Рожеве напівсолодке допускається з відварни м лососем і креветками. Мож на й овочевий са лат з оливковою олією, але без оцту. Щоб не забив рецептори, бо буде кисло. Що солодше шампанське, то солодшими мають бути й фрукти — манго, ківі, персик. Шампанс ьке й шоколад — несум існі продукти, ознака поганого смаку. Це самодостатній напій, їжа до нього не обов'язкова", - зазначив сомельє.

 

Прочитати про шампанське детальніше можна у журналі "Країна" № 50 (103) за 30 грудня 2011 року.

Журнал можна купити у точках продажу преси за ціною 9 гривень.

Передплату на журнал "Країна" можна оформити у будь-якому поштовому відділенні України. Передплатний індекс - 37278. Вартість передплати на місяць — 28 грн.

Зараз ви читаєте новину «Шампанське й шоколад — ознака поганого смаку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути