Тетяна Усенко із Севастополя п'ять років збирає рецепти, до яких входить маринована морська капуста. Пробувала використовувати у запіканки та рагу. Найбільше морська капуста смакує її родині у салатах. Зазвичай купує готовий замаринований продукт у магазині. А вже же вдома за бажанням додає в капусту шматочки риби, крабові палички чи креветки.
Інгредієнти:
- морська капуста - 250 грамів
- ковбаса варена або шинка - 200 грамів
- яйця - 3 штуки
- картопля - 3 штуки
- сир плавлений - 1 штука
- цибуля - 1 штука
- часник - 2 зубці
- оливкова олія - 2 столові ложки
- сік половинки лимона, сіль, перець за смаком
Приготування:
Картоплю та яйця відварити, дати вистигнути та нарізати невеличкими кубиками. Ковбасу нарізаю тонкими довгими смужками. Цибулю шинкую напівкільцями. А сир натираю на крупній тертці. Всі інгредієнти обережно перемішую, аби вони не втратили своєї форми ы не петворилися в кашу.
В окремій мисці змішую оливкову олію, додаю сік половинки лимона. Через прес видушую часник. За смаком додаю сіль та перець. Поливаю спочатку цим соусом морську капусту. А вже потім її із заправкою змішую з основними інгредієнтами салату.
Якщо ваші рідні не люблять оливкової олії, салат добре смакує зі сметаною. Треба брати з невеликим процентом жирності, тоді страва не буде приторною.
Прикрасити салат можна зеленню петрушки чи кінзи.
Коментарі