Чаудер — це рибацька юшка родом з Нової Англії. Спочатку в основі чаудера були шматки солонини, риба і сухі галети, які додавалися для густоти. Проте з часом сухі галети відпали через непотрібність, солонина теж, зате додалися вершки і картопля.
"Зараз є кілька варіантів чаудера — з риби, кукурудзи і молюсків, - каже Віталіна Крикун. - Рецепти привезла подруга, яка жила в Англії кілька років. Подобається смак та легкість такого супчику"
Інгредієнти:
Вершкове масло — 30 г
Оливкова олія — 1 ст. л.
Цибуля ріпчаста — 1 шт.
Часник — 2 зубчики
Чебрець — 2 ч. л.
Овочевий бульйон — 1 л
Жирні вершки — 500 мл
Борошно — 2 ст. л.
Картопля середнього розміру — 2 шт.
Морожена кукурудза — 400 г
Риба біла та червона — по 200 г
Сіль, мелений чорний перець, оливкова олія
Петрушка для прикраси
Приготування:
На дні каструлі з товстим дном розтопити вершкове масло, додати оливкову, потім порізану цибулю, подрібнений часник і чебрець. Пасерувати на помірному вогні, поки цибуля не стане прозорою. Присипати цибулю борошном і гарненько перемішати.
Влити бульйон, довести до кипіння, додати порізану кубиками картоплю і вершки.
Дочекатися, поки суп знову закипить, поварити хвилин сім — і додати кукурудзу.
Рибу порізати тонкими шматками і покласти у суп.
Посолити, поперчити і варити ще близько 10 хвилин до готовності.
Подавати, прикрасивши петрушкою.
Коментарі