Рибу можна не просто запікати цілою, а крутити з неї рулети. З них виходить повноцінний обід, якщо у форму для запікання додати овочі. Болгарський перець, помідори та морква зроблять їх соковитими. Страва має ефектний вигляд та пікантний аромат часникового масла.
Інгредієнти:
Масло часникове - 50 г
Філе судака - 1кг
Морква - 3 шт.
Цибуля - 1 шт.
Болгарський перець - 2 шт.
Томати "чері" - 150 г
Лимон - 1 шт.
Мелений коріандр - 15 г
Сіль - 5 г
Перець чорний мелений - 5 г
Оливкова олія - 30 мл
Для часникового масла:
Масло вершкове - 40 г
Часник - 3 г
Кріп - 3 г
Сіль - 2 г
Сік лимона - 5 мл
Приготування:
Натріть моркву на тертці, тонко наріжте білу частину цибулі-порей, перець поріжте на тонкі смужки.
У оливковій олії обсмажте моркву з меленим коріандром 3 хвилини.
Додайте підготовлені цибулю і перець, обсмажте все разом ще 3-5 хвилин.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як вибрати якісну рибу до різдвяного столу - 5 порад від рибалок
Для часникового масла часник і кріп дрібно наріжте і додайте в масло. Також додайте сіль, сік лимона і перемішайте масу до однорідності.
Для рецепта потрібно приблизно 4 шт. філе судака. Це приблизно 1 кг. Рибу збризніть лимонним соком, посоліть, поперчіть, викладіть на неї начинку і шматочок вершкового масла.
Скрутіть рибу в рулети. Зверху на них викладіть по шматочку часникового масла.
У форму для запікання викладіть рибу і помідори. Поставте в розігріту до 180 ° С духовку на 15-20 хвилин.
Коментарі