
Яйця з оселедцем - закуска на всі випадки життя. Готувати легко, єдине - потрібно заздалегідь пофабувати яйця. Білки вийняти з бурякової води, коли стануть рожеві. Якщо оселедець дуже солоний, краще на ніч замочити його в молоці. Матиме ніжніший смак.
Інгредієнти:
яйця 5 шт.
варений буряк 1 шт.
філе оселедця 1 шт.
сік лимона 1/2 шт.
сметана 2 ст. л.
кріп кілька гілочок
ікра 1 ст. л.
сіль, мелений перець за смаком
Приготування:
Відварити яйця, очистити і розрізати кожне навпіл.
Жовтки вийняти і в окремій мисці розім'яти виделкою.
Буряк натерти на крупній тертці або нарізати дрібними кубиками. Викласти в миску і залити 1 л окропу.
Туди покласти білки і залишити на 1 год.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Курячі котлети наколюють на палички кориці
Від філе оселедця відрізати 10 тонких смужок, решту подрібнити в блендері.
Перемішати зі сметаною і жовтками. Додати лимонний сік, порізаний кріп , сіль і перець. Перемішати.
Має вийти яскраво-жовта начинка.
Поставити її в холодильник на кілька годин. Білки вийняти з бурякової води, коли набудуть потрібного кольору. Обсушити і викласти на тарілку.
На кожну половинку покласти фарш, прикрасити ікрою, шматочком оселедця і кропом.
Коментарі