Англійський кекс у Європі є традиційною стравою на Різдво. У ньому обов'язково має бути багато родзинок, цукатів та прянощів. Він готується за тиждень до вживання, а його глазур - за кілька годин до подачі. Соковитий кекс загортають в папір і фольгу, щоб він дозрівав і з кожним днем ставав усе смачнішим.

Інгредієнти:
борошно 100 г
мелений мигдаль 50 г
коричневий цукор 100 г
вершкове масло 100 г
яйця 2 шт.
сухофрукти 700 г
абрикосовий джем 3 ст. л.
мед 2 ст. л.
Приготування
Збийте яйця і цукор в піну. Окремо збийте до стану крему вершкове масло з половиною борошна і меленим мигдалем. Змішайте обидві піни разом.
Додайте абрикосовий джем і мед. Всипте решту борошна і замісіть тісто.
Частину його відокремте. В інше тісто вмішати лопаткою сухофрукти.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Солодку ялинку печуть з імбирних пряників
Зсередини форму помастіть олією і застеліть папером, щоб він виступав над краями форми мінімум на 5 см.
Викладіть тісто у форму: спочатку по кутах форми, притискаючи пальцями або лопаткою, щоб в готовому кекс не було пустот.
Потім постукайте формою по столу, щоб тісто утрамбовалось.
Розмастіть відкладене тісто без сухофруктів для отримання гладкої рівної скоринки.
Кекс випікайте при 140 градусах близько 2,5 годин.
В останню годину випічки прикрийте поверхню кексу папером або фольгою.
Потім кекс з фольгою вийміть з духовки і залиште на добу.
На наступний день вийміть з форми, герметично упакуйте у плівку і поставте в шафу на дозрівання мінімум на тиждень, а краще - на кілька тижнів.
Коментарі