пʼятниця, 14 квітня 2017 10:05

Ромова паска: оригінальний рецепт великодньої випічки від шеф-кухаря

Паска - це обов'язковий атрибут Великодня. Своїм авторським рецептом поділився Олександр Усетенко.

"Паску розпушую ромом. Тоді вона має приємний присмак. Краще таку паску їсти не одразу. Повністю смак розкриває наступного дня, коли "­дозріє", - каже кухар.

Автор: liveinternet.ru
  Паска від шеф-кухаря: випічку розпушують ромом
Паска від шеф-кухаря: випічку розпушують ромом

Інгредієнти:

опара:

400 мл теплої води

­20 г дріжджів

25 г цукру

450 г борошна

Тісто:

15 яєчних жовтків

250 г цукру

750 г борошна

10 г дріжджів

500 г цукатів

15 г цедри апельсина

по 750 г світлих і темних родзинок

50 мл рому

5 г солі

15 г ваніліну

300 г вершкового масла

Приготування:

Теплою водою залити пресовані дріжджі. Додати цукор та борошно. Перемішати, накрити серветкою і залишити в теп­лому місці на 30 хв.

Яєчні жовтки збити з цукром. Коли опара збільшиться вдвічі, додати борошно і дріжджі. Додати цукати, цедру апельсина та родзинки. ­Налити ром. Посолити, додати ванілін, збиті яйця та розтоплене вершкове масло. Замісити тісто й залишити в теплому місці на годину.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Великодній сирник: найпростіші рецепти

"Воно має підходити тричі. Перший раз — опара. Другий — коли змішали всі продукти. Третій — коли вклали тісто у форми для випічки", - каже Олександр Устименко.

Форми застелити пергаментним папером і помастити маслом. Заповнити тістом наполовину, щоб було місце піднятися. Накрити серветками та залишити на годину в теплому місці. Ставить їх в духовку нагріту до 190 градусів. Зменшити до 160 і пекти 300-грамові паски — 1 год, 600-грамові — 1,5 год.

Під час випікання духовку можна відкрити один раз — за півгодини, щоб випічка не "впала". Дістати готову паску, дати охолонути. Вийняти з форми і прикрасити глазур'ю. Для цього збити цукор із білками у пропорції 1:1.

З цих інгредієнтів вийде 7 великих 600-грамових пасок. Можна зробити 14 удвічі менших.

Зараз ви читаєте новину «Ромова паска: оригінальний рецепт великодньої випічки від шеф-кухаря». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути