Десерт з сиром на фруктами стає традиційної стравою до Великодня у Польщі. Його виготовляють з фруктами та ягодами. А замість тіста стелять корж з печивом та маслом. Рецепти публікує claudia.pl.
Сирник з росою
Інгредієнти:
тісто:
масло - 120 г
цукрова пудра - 100 г
борошно - 1 скл.
яйця - 1 шт.
сирна маса:
сир - 1 кг
цукор - 1 скл.
яйця - 3 шт + 3 жовтка
ваніль - 1 малий пакет
безе:
білки яєць - 5 шт.
цукрова пудра - 3/4 скл.
Приготування:
Замісити тісто, зробити корж, покласти в форму та помістити на 30 хв. В холодильник.
Збити сир з цукром. Додати яйця, жовтки та ваніль, ще позбивати до хвилини.
Поставити форму у духовку, нагріту до 180 градусів. Пекти 15 хвилин. Остудити. Зверху викласти сирну масу. Випікати до години.
Збити з цукровою пудрою білки. Викласти на сирну масу. Пекти ще 15 хвилин.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 8 способів фарширувати яйця
Сирник страчітелла з шоколадною основою
Інгредієнти:
тісто:
масло - 90 г
чорний шоколад - 30 г
шоколадне печиво до чаю - 50 г
сирна маса:
сир - 500 г сиру
цукрова пудра - 3/4 скл.
натуральний йогурт - 1 скл.
ваніль - 1 ч.л.
желатин - 2 ст.л.
плитка чорного шоколаду
декорація:
пів плитки чорного шоколаду
Приготування:
Розтопити масло з шоколадом. Перетерти тістечка. Змішати шоколад з маслом. Викласти на дно тортовниці. Поставити на годину в холодильник.
Перетерти сир з цукром, йогуртом і ваніллю. Розвести желатин в 1/3 склянки води. Додати до сирної маси. Перемішати. Натерти шоколад на тертці. Змішати з масою.
Викласти масу поверх печива в тортовницю. Поставити на добу в холодильник.
Натерти решту шоколаду і посипати на сир наступного дня.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Робимо писанки методом декупаж: крок за кроком
Сирник "Хатка Вінні-Пуха"
Інгредієнти:
сир - 800 г
цукрова пудра - 2/3 скл.
масло - 100 г
екстракт ванілі - 1 ч.л.
какао - 2 ч.л.
печиво до чаю - 4 пачки
декорація:
плитка шоколаду
масло - 2 ст.л.
пластівці мигдалю
желе
Приготування:
Перетерти сир з цукром, маслом та ваніллю. Поділити масу на дві частини. До одної додати какао і перемішати. Викласти в ряд печиво.
1/3 маси відкласти. Рештою - помастити печиво. Покласти новий шар печива у формі хатки. Помастити дах хатки.
Обкласти пластівцями та поставити на 24 години в холодильник.
Комбінуючи декорації та кольорове наповнення сиру можна робити святковий пиріг до Великодня різного вигляду.
Коментарі