вівторок, 04 квітня 2017 13:28

Великодній сирник: найпростіші рецепти
12

Сирник з росою
Фото: claudia.pl
Сирник страчітела
Сирник "Хатка Вінні-Пуха"
Великодній сирник
Великодній сирник

Десерт з сиром на фруктами стає традиційної стравою до Великодня у Польщі. Його виготовляють з фруктами та ягодами. А замість тіста стелять корж з печивом та маслом. Рецепти публікує claudia.pl.

Сирник з росою

Інгредієнти:

тісто:

масло - 120 г

цукрова пудра - 100 г

борошно - 1 скл.

яйця - 1 шт.

сирна маса:

сир - 1 кг

цукор - 1 скл.

яйця - 3 шт + 3 жовтка

ваніль - 1 малий пакет

безе:

білки яєць - 5 шт.

цукрова пудра - 3/4 скл.

Приготування:

Замісити тісто, зробити корж, покласти в форму та помістити на 30 хв. В холодильник.

Збити сир з цукром. Додати яйця, жовтки та ваніль, ще позбивати до хвилини.

Поставити форму у духовку, нагріту до 180 градусів. Пекти 15 хвилин. Остудити. Зверху викласти сирну масу. Випікати до години.

Збити з цукровою пудрою білки. Викласти на сирну масу. Пекти ще 15 хвилин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 8 способів фарширувати яйця

Сирник страчітелла з шоколадною основою

Інгредієнти:

тісто:

масло - 90 г

чорний шоколад - 30 г

шоколадне печиво до чаю - 50 г

сирна маса:

сир - 500 г сиру

цукрова пудра - 3/4 скл.

натуральний йогурт - 1 скл.

ваніль - 1 ч.л.

желатин - 2 ст.л.

плитка чорного шоколаду

декорація:

пів плитки чорного шоколаду

Приготування:

Розтопити масло з шоколадом. Перетерти тістечка. Змішати шоколад з маслом. Викласти на дно тортовниці. Поставити на годину в холодильник.

Перетерти сир з цукром, йогуртом і ваніллю. Розвести желатин в 1/3 склянки води. Додати до сирної маси. Перемішати. Натерти шоколад на тертці. Змішати з масою.

Викласти масу поверх печива в тортовницю. Поставити на добу в холодильник.

Натерти решту шоколаду і посипати на сир наступного дня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Робимо писанки методом декупаж: крок за кроком

Сирник "Хатка Вінні-Пуха"

Інгредієнти:

сир - 800 г

цукрова пудра - 2/3 скл.

масло - 100 г

екстракт ванілі - 1 ч.л.

какао - 2 ч.л.

печиво до чаю - 4 пачки

декорація:

плитка шоколаду

масло - 2 ст.л.

пластівці мигдалю

желе

Приготування:

Перетерти сир з цукром, маслом та ваніллю. Поділити масу на дві частини. До одної додати какао і перемішати. Викласти в ряд печиво.

1/3 маси відкласти. Рештою - помастити печиво. Покласти новий шар печива у формі хатки. Помастити дах хатки.

Обкласти пластівцями та поставити на 24 години в холодильник.

Комбінуючи декорації та кольорове наповнення сиру можна робити святковий пиріг до Великодня різного вигляду.

Зараз ви читаєте новину «Великодній сирник: найпростіші рецепти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути