Випічка має бути не тільки смачного, а й оригінально оформленою. Для цього не потрібна мастіка чи інші присипки. Просто ідея та приклад виконання.
Святкового різдвяного березового рулету розкрила Юлія Віліч, кулінарний блогер із Луцька.
У ньому замість березового соку, кокосовий пломбірний крем. Він захований у ніжному ванільному бісквіті.
Інгредієнти:
яйця - 5 шт.
цукор - 130г
борошно - 130г
лимонна цедра
пакетик ванільного цукру
1 ч. л розпушувача
Кокосова паста:
кокосова стружка – 120 г
ванільний цукор - пакетик
Для крему:
сметана - 450 мл
цукор - 200 г
яйця - 3 шт
борошно - 3ст. л
крохмаль - 1ст. л
ванільний цукор
вершкове масло - 400 г
Приготування:
Окремо збивати жовтки з цукром. Додати ванільний цукор. Маса повинна бути пишна та світла. Додати просіяне борошно з розпушувачем.
В іншій мисці ще білки збити. Їх акуратно ввести у тісто. Його розподілити по деку і пекти 15хв. при 180°С. Ще теплим скрутити рулет і дати йому охолонути.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рисова кутя вражає смаком та простотою приготування
Змішати усе для кокосової пасти у блендері до стану каші. Для крему змішати усі продукти у каструлі з товстим дном, окрім масла. Поставити на малий вогонь і довести масу до загустіння 10 хв. Перелити в іншу ємкість, накрити плівкою і охолодити до кімнатної температури.
Вершкове масло збити 5хв. та по ложці додати заварну суміш, не зупиняючись збивати. В кінці додати кокосову пасту.
Помастити рулет кремом і поставити в холодильник.
На Різдво закінчується піст і люди часто готуються м'ясо. Його можна просто запекти зі спеціями або ж спробувати нові поєднання. Мова не про авокадо, ананас чи манго. Можна додати прості продукти і отримати смачну страву.
Це дозволить підійти до цієї справи з креативом – дещо переінакшити традиції і приготувати на Різдво оригінальні м'ясні страви.
Коментарі