вівторок, 05 січня 2021 14:57

Рисова кутя вражає смаком та простотою приготування

Рисова кутя вражає смаком та простотою приготування
Рецепт рисової куті з горіхами та сухофруктами. Фото: ua.depositphotos.com

Традиційною стравою на Святвечір є кутя. З нею можна експериментувати. Рецепт куті з рису з'явився порівняно недавно – в часи Петра I. вона відразу ж завоювала безліч шанувальників. Адже така кутя набагато смачніша, швидше готується, і не суперечить жодним традицій.

Інгредієнти:

200 г рису

100 г мигдалю

100 г волоських горіхів

100 г маку

100 г родзинок

100 г кураги

мед – за смаком

Приготування:

Щоб зробити мигдаль м'яким, залийте його окропом на 15 хвилин. Те ж саме потрібно зробити з родзинками і курагою.

Мак витримати в гарячій воді протягом години, після чого подрібнити до появи білого соку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як приготувати традиційну кутю на Святвечір

Рис варити на повільному вогні без кришки. Коли він охолоне, додати в каструлю мед, мак, сухофрукти і горіхи.

За традицією, яка існує понад 200 років у селищі Котельва на Полтавщині, до новорічних і різдвяних свят випікають та розмальовують особливе обрядове печиво - "панянки". Нинішнього року його визнали елементом нематеріальної культурної спадщини.

Зараз ви читаєте новину «Рисова кутя вражає смаком та простотою приготування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути