На Різдво закінчується піст і люди часто готуються м'ясо. Його можна просто запекти зі спеціями або ж спробувати нові поєднання. Мова не про авокадо, ананас чи манго. Можна додати прості продукти і отримати смачну страву.
Це дозволить підійти до цієї справи з креативом – дещо переінакшити традиції і приготувати на Різдво оригінальні м'ясні страви.
Тефтелі із сиром
Інгредієнти
500 г фаршу м'ясного
1 яйце
2 скибки батона
200 г сиру
1 ст. л пасти томатної
2 ст. л борошна
зелень, спеції – за смаком
Приготування:
Змішати фарш, натерту на тертці цибулю, хліб, яйце, сіль і перець. Нарізати сир на кубики, приблизно 1х1 см.
З приготованого фаршу зробити невеликі кульки, притиснути кожну у долоні. У центр покласти кубик сиру і згорнути, щоб сир опинився всередині тефтелі.
Викласти на деко тефтелі та запекти 15 хв за температури 200 градусів.
Для соусу підсмажити дрібно порізану цибулю, додати томатну пасту, борошно, сіль і перець. Смажити 3 хв., додати зелень. Перед подачею полити тефтелі соусом.
М'ясо, запечене із сиром
Інгредієнти
600 г м'ясо
сіль, мелений чорний перець – за смаком
1-2 зубчики часнику
100 г сиру гауда
Приготування:
Шматок м'яса промити в холодній воді, обсушити паперовими серветками, посипати злегка сіллю, перцем і втерти спеції. Тонким ножем зробити неглибокі надрізи по всьому шматку, всередину яких помістити тонко нарізані скибочки часнику.
Обернути м'ясо фольгою і запікати до готовності при 190 градусах 40 хв. Потім обережно розкрити фольгу і зробити приблизно 10 поперечних надрізів, не дорізаючи їх до кінця.
У кожен надріз вкласти по шматочку сиру. Поставити м'ясо в духовку на кілька хвилин. Щойно сир почне плавитися, а м'ясо зарум'яниться, дістати м'ясо.
Підрізати скибочки до кінця і викласти разом з розплавленими шматочками сиру. До м'яса можна подати свіжі овочі.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рисова кутя вражає смаком та простотою приготування
Смажена свинина з яблуками і цибулею
Інгредієнти
2 кг свинини
3 ст. л оливкової олії
сіль і перець за смаком
4 чашки яблучного соку
1 склянка м'ясного бульйону
3 яблука, видалити серцевину і нарізати дольками
3 цибулини
1 лаврове листя
Приготування:
Нагріти оливкову олію у великій каструлі на сильному вогні.
Свинину посолити, поперчити, обсмажити до появи скоринки. Зменшити вогонь до мінімуму.
Додати яблучний сік, м'ясний бульйон, яблука, цибуль і лаврове листя. Накрити кришкою і кип'ятити на повільному вогні протягом 3 год. Підсмажити цибулю.
Коли м'ясо буде готове, видалити весь вміст, залишивши тільки рідину в каструлі.
Підвищити температуру до середньо-високої і кип'ятити рідину, доки не загусне. М'ясо розрізати на порції і кожну порцію полити соусом.
Новорічні страви мають бути ситні та апетитні. Їх можна зробити зі звичних продуктів, які є вдома під рукою. Наприклад, скрутити рулет із омлетом всередині.
"Святковий стіл має бути яскравий. До нього готую м'ясний рулет з омлетом. Виглядає майже як світлофор — поєднуються червонувате м'ясо, жовтий омлет і зелена броколі", - розповідає Руслан Сенічкін, ведучий програми "Сніданок з 1+1".
Коментарі