вівторок, 05 січня 2021 15:25

М'ясо на Різдво: 3 апетитні страви для пригощання гостей

На Різдво закінчується піст і люди часто готуються м'ясо. Його можна просто запекти зі спеціями або ж спробувати нові поєднання. Мова не про авокадо, ананас чи манго. Можна додати прості продукти і отримати смачну страву.

Це дозволить підійти до цієї справи з креативом – дещо переінакшити традиції і приготувати на Різдво оригінальні м'ясні страви.

Тефтелі із сиром

Автор: buljon.ru
 

Інгредієнти

500 г фаршу м'ясного

1 яйце

2 скибки батона

200 г сиру

1 ст. л пасти томатної

2 ст. л борошна

зелень, спеції – за смаком

Приготування:

Змішати фарш, натерту на тертці цибулю, хліб, яйце, сіль і перець. Нарізати сир на кубики, приблизно 1х1 см.

З приготованого фаршу зробити невеликі кульки, притиснути кожну у долоні. У центр покласти кубик сиру і згорнути, щоб сир опинився всередині тефтелі.

Викласти на деко тефтелі та запекти 15 хв за температури 200 градусів.

Для соусу підсмажити дрібно порізану цибулю, додати томатну пасту, борошно, сіль і перець. Смажити 3 хв., додати зелень. Перед подачею полити тефтелі соусом.

М'ясо, запечене із сиром

Автор: stravy.net
 

Інгредієнти

600 г м'ясо

сіль, мелений чорний перець – за смаком

1-2 зубчики часнику

100 г сиру гауда

Приготування:

Шматок м'яса промити в холодній воді, обсушити паперовими серветками, посипати злегка сіллю, перцем і втерти спеції. Тонким ножем зробити неглибокі надрізи по всьому шматку, всередину яких помістити тонко нарізані скибочки часнику.

Обернути м'ясо фольгою і запікати до готовності при 190 градусах 40 хв. Потім обережно розкрити фольгу і зробити приблизно 10 поперечних надрізів, не дорізаючи їх до кінця.

У кожен надріз вкласти по шматочку сиру. Поставити м'ясо в духовку на кілька хвилин. Щойно сир почне плавитися, а м'ясо зарум'яниться, дістати м'ясо.

Підрізати скибочки до кінця і викласти разом з розплавленими шматочками сиру. До м'яса можна подати свіжі овочі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рисова кутя вражає смаком та простотою приготування

Смажена свинина з яблуками і цибулею

Автор: lifestyle.segodnya.ua
 

Інгредієнти

2 кг свинини

3 ст. л оливкової олії

сіль і перець за смаком

4 чашки яблучного соку

1 склянка м'ясного бульйону

3 яблука, видалити серцевину і нарізати дольками

3 цибулини

1 лаврове листя

Приготування:

Нагріти оливкову олію у великій каструлі на сильному вогні.

Свинину посолити, поперчити, обсмажити до появи скоринки. Зменшити вогонь до мінімуму.

Додати яблучний сік, м'ясний бульйон, яблука, цибуль і лаврове листя. Накрити кришкою і кип'ятити на повільному вогні протягом 3 год. Підсмажити цибулю.

Коли м'ясо буде готове, видалити весь вміст, залишивши тільки рідину в каструлі.

Підвищити температуру до середньо-високої і кип'ятити рідину, доки не загусне. М'ясо розрізати на порції і кожну порцію полити соусом.

Новорічні страви мають бути ситні та апетитні. Їх можна зробити зі звичних продуктів, які є вдома під рукою. Наприклад, скрутити рулет із омлетом всередині.

"Святковий стіл має бути яскравий. До нього готую м'ясний рулет з омлетом. Виглядає майже як світлофор — поєднуються червонувате м'ясо, жовтий омлет і зелена броколі", - розповідає Руслан Сенічкін, ведучий програми "Сніданок з 1+1".

Зараз ви читаєте новину «М'ясо на Різдво: 3 апетитні страви для пригощання гостей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути