Новорічні страви мають бути ситні та апетитні. Їх можна зробити зі звичних продуктів, які є вдома під рукою. Наприклад, скрутити рулет із омлетом всередині.
"Святковий стіл має бути яскравий. До нього готую м'ясний рулет з омлетом. Виглядає майже як світлофор — поєднуються червонувате м'ясо, жовтий омлет і зелена броколі", - розповідає Руслан Сенічкін, ведучий програми "Сніданок з 1+1".
Інгредієнти:
Гриби - 300 г
Цибуля - 1 шт
Фарш - 800 г (яловичина та свинина)
Яйця - 2 шт
Часник - 3 зубки
Броколі - 150 г
Зелена цибуля - за смаком
Панірувальні сухарі - 3 ст.л.
Спеції за смаком
Для омлету:
Яйця - 5 шт
Вершки - 100 мл
Приготування:
Нарізати гриби, цибулю та смажити на пательні. Додати за смаком сіль та перець. Потім у миску пересипати гриби з цибулею, а на пательні смажити вже омлет.
До фаршу додати зелену цибулю, 2 яйця, сіль, перець, часник та панірувальні сухарі. Все перемішати. Броколі бланшувати в окропі, потім занурити у крижану воду, щоб вона була більш пружною та соковитою.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зіркові новинки: Руслан Сенічкін готує новорічне печиво в печиві
На фольгу викласти фарш. На нього омлет, а зверху гриби з цибулею та броколі.
Потім обережно все загорнути у рулет. Фіксувати фольгу з обох боків. Поставити у піч на 45 хв. при температурі 200 градусів.
За 20 хв. до готовності відкрити верх, щоб була скоринка. На при кінці приготування рулет помастити медом, розведеним соєвим соусом.
Взимку популярна грузинська страва харчо, яка нагадує густу кашу. Це навариста страва з жирної яловичини чи баранини. Її рецепт - далі у статті.
Коментарі