Взимку популярна грузинська страва харчо, яка нагадує густу кашу. Це навариста страва з жирної яловичини чи баранини.
Там обов'язкові сливовий соус ткемалі та волоські горіхи. Про це розповідає Марина Киричок, кулінар із Луцька.
"Харчо присмачую соусом ткeмaлі. Можна замінити на томатну пасту, але тоді не буде сливового смаку. Щоб хоч трохи харчо відгонило фруктами, кладу ще сушену грушку або три сушені сливи. Копчені не підійдуть, бо перекриють весь смак", - пояснює жінка.
Інгредієнти:
1 кг яловичини на кістці
1 морквина
2 цибулини
5 ст. л. круглого рису
4 зубці часнику
500 г подрібнених волоських горіхів
3 ст. л. соусу ткeмaлі
1/2 стручка пекучого перцю
2 ч. л. хмелі-сунелі
жменя порізаної петрушки
Приготування:
Промивати яловичину та варити у 3 л води на середньому вогні 2 години. Вийняти м'ясо й нарізати. Кістки викинути, а бульйон процідити. Додати нарізані соломкою моркву і цибулю.
Покласти рис, подрібнені часник та волоські горіхи.
Довести до кипіння, зменшити вогонь і варити 30 хв.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Апетитна вечеря: назвали 3 м'ясні ситні страви
Додати порізаний червоний перець для гостроти.
Приправити хмелі-сунелі, сіллю та петрушкою. Вимкнути вогонь і настояти харчо під кришкою 10 хв.
Бутерброди на Новий рік завжди затребувані. Варто готувати кілька видів, щоб гості вибрали кому що до смаку.
Ця проста і смачна закуска може бути приготовлена з будь-яких продуктів. Процес приготування займає мінімум часу, а тому залишається час на інші турботи перед святом. Маленькі і великі, з традиційними і екзотичними інгредієнтами бутерброди стануть родзинкоюноворічного столу.
Коментарі