Кулінарна експертка Тетяна Литвинова поділилась рецептом ароматного кокосового торту.
Про нього розповіла на своєму каналі в YouTube.
"Кокосовий торт – смачний та ніжний десерт, який сподобається усім. Готується без яєць, з додаванням кокосового молока та борошна, соком та цедрою лайму, який додає вишуканого смаку", - пояснила Тетяна Литвинова.
Інгредієнти:
300 г кокосової стружки
400 мл кокосового молока
200 мл води
1 банан
200 г цукру
50 г крохмалю
10 г ванільного цукру
1 лайм
18 г розпушувача
Інгредієнти для крему:
400 мл кокосового молока
250 мл води
50 г кукурудзяного крохмалю
40 г кокосового борошна
150 г білого шоколаду
1 лайм (цедра)
Приготування:
Кокосову стружку подрібнити у кавомолці, банан - виделкою. Вичавити сік з лайма.
У мисці з'єднати борошно, цукор, молоко, банан, крохмаль, ванільний цукор, розпушувач, сік лайма. Перемішати до однорідності.
Розігріти духовку до температури 180 градусів. Форму 22 см застелити пергаментом, налити тісто і пекти 40 хв.
Для приготування крему у каструлю вилити воду і кокосове молоко. Довести до кипіння і зняти з вогню.
У мисці з'єднати крохмаль з борошном, викласти у каструлю. Перемішати вінчиком, довести до кипіння і варити 1 хв.
Зняти з вогню, додати шоколад і перемішати. Додати цедру лайм і охолодити.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Створили солодощі в тюбику
Торт розрізати навпіл. Закріпити у формі корж, помастити кремом і викласти другий корж з кремом. Прикрасити кокосовою стружкою і цедрою Поставити у холодильник на 5-8 годин.
Ніжні, солодкі й ароматні мафіни підкорюють усе більше ласунів з усього світу. Готують з ягодами, ваніллю, цитрусовими, горіхами та шоколадом.
Рецептом популярної випічки в Уoutube поділилася Єлизавета Глінська, кондитерка.
Коментарі