Ніжні, солодкі й ароматні мафіни підкорюють усе більше ласунів з усього світу. Готують з ягодами, ваніллю, цитрусовими, горіхами та шоколадом.
Рецептом популярної випічки в Уoutube поділилася Єлизавета Глінська, кондитерка.
"Мене часто запитують, що можна приготувати з кефіру та йогурту. Перше, що приходить у голову крім млинців - шоколадні чи ягідні мафіни. Рецепт наскільки простий, що з ним впораються навіть діти", - розповіла Глінська.
Інгредієнти:
борошно - 250 г
цукор - 100 г
какао-порошок - 50 г
розпушувач - 8 г
сіль - дрібка
сода - 1/3 ч. л
яйце - 2 шт.
масло - 100 г
кефір - 200 г
чорний шоколад - 80 г
Приготування:
Змішати борошно, розпушувач, соду, какао і сіль. Вбити яйця. Поєднати цукор, кефір або йогурт, розтоплене гаряче вершкове масло. Додати суху частину, перемішати, щоб уся мука зволожилася й всипати шоколад. Наповнити тістом форми на 2/3 висоти. Випікати в розігрітій до 180°С духовці 18-20 хв. Готовність перевірити дерев'яною шпажкою.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кекси наче букети: кондитер навчає робити вражаючі десерти
Кондитерка Єлизавета Глінська поділилася рецептом арматного десерту. Кекс готує із гарбуза. Додає фініки, цитрусові та мигдаль.
Коментарі