Свинина виходить особливо ніжна та соковита завдяки поєднанню з фруктами. У страві змішуються кисло-солодкі інгредієнти. Це робить смак багатим, тому і задовольняє уподобання різних людей.
Інгредієнти:
свинина - 600 гр
білий виноград - 1 гроно
яблуко, груша - по 1 штуці
половина граната
трави, спеції - за бажанням
кориця, каррі, сухий імбир - по щіпці
червоне напівсолодке вино - півсклянки
мед - 3 ст. л.
Приготування:
М'ясо помити, нарізати у вигляді "гармошки".
Яблуко і грушу нарізати тонкими пластинами. Фрукти повинні бути твердими, соковитими.
Виноград відокремити від гілки, помити.
Почистити гранат, видавити зерна.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 3 оригінальні начинки для вареників на Щедрий вечір
Змішати в мисці трави, каррі, корицю, сіль, перець. Натерти цією сумішшю свинину.
У кожну "кишеню" покласти по шматочку яблука і груші.
Покласти в форму, змащену олією. Навколо м'яса розкласти виноград, зерна граната і часточки фруктів.
Залити страву вином і медом.
Накрити свинину фольгою, щоб не пригоріла верх, і поставити в духовку.
Через годину її зняти, дати м'ясу зарум'янилося.
"П'яну" свинину подавати гарячою. Як гарнір використовувати запечені фрукти, полити соусом, що утворився під час запікання.
Коментарі