
У День святого Валентина хочеться здивувати свою половинку. Для цього можна приготувати оригінальні десерти. Наприклад "п'яне" желе.
До нього підходять напої тільки з інтенсивним смаком, бо желатин його притуплює. Хто не любить солодкі вина, може взяти червоне кріплене.
Інгредієнти:
500 мл червоного вина
30 г желатину
фрукти або заморожені ягоди для прикрашання
для паличок:
85 г малинового желе
3 ст. л. желатину
170 г ягідного йогурту
0,5 склянки згущеного молока
Приготування:
Довести до кипіння червоне вино і змішати з желатином. Можна всипати цукор, якщо подобається солодке.
Розлити у бокали. Додати шматки фруктів або заморожені ягоди. Залишити в холодильнику на 3 години. Вино можна розбавити соком такого ж кольору. А для яскравості додати шар фруктового желе. Наприклад, апельсинового. Воно ще й посилить смак.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зимовий пиріг з мандаринами від Єлизавети Глінської
Святково виглядає і желе на паличках. Має три шари. Розчинити малинового желе у пів склянки гарячої води. Як маса стане однорідна, додати стільки ж холодної. Залити дно силіконових форм. Охолодити.
У половині склянки холодної води розвести 2 ст. л. желатину. Коли набрякне, нагріти на малому вогні, доки желатин не розчиниться. Зняти з плити й додати ягідного йогурту. Трохи охолодити й перелити у форми поверх першого шару. Ставити в холодильник.
У склянці холодної води розвести решту желатину. Змішати зі згущеним молоком. Залити у форми і поставити в кожну дерев'яну паличку для морозива.
У День святого Валентина потрібно не тільки приготувати подарунок, а й показувати знаки уваги. Це відмінно вдається завдяки приготуванню страв. Добре, щоб вони були у формі серця або червоного кольору.
Лякатися складності приготування такої їжі не варто, це насправді просто. Тим паче коли є стимул потішити коханого чимось оригінальним.
Коментарі