четвер, 19 січня 2023 04:00

Псує смак та аромат: назвали поширену помилку під час приготування кави

Псує смак та аромат: назвали поширену помилку під час приготування кави
Каву не можна заливати окропом. Фото: unsplash.com

Більшість українців полюбляють пити каву. Одні віддають перевагу заварній, інші - в гранулах. Однак не всі знають, як правильно її заварювати, тому часто допускають помилки і псують смак напою.

Виявляється каву не можна заливати окропом. Експерти кажуть, що найоптимальнішою температурою води для приготування кави є 90-95 градусів. Інколи взагалі краще використати холодну воду, пише glavred.net.

Виробники створюють каву в гранулах, бо технологія дозволяє швидко заварити напій і при цьому зберегти смак і аромат. Але у складі розчинної кави присутні штучні компоненти. Занадто гаряча вода може посилити їх смак і запах, який найчастіше є не дуже приємним.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скільки чашок кави можна випити протягом дня, щоб не зашкодити здоров'ю: вчені відповіли

Заварну мелену каву не можна заливати окропом, тому що вона не розкриє смак і аромат. Її потрібно заливати холодною водою.

Як правильно готувати розчинну каву

Якщо ви хочете випити кави і у вас є тільки розчинний вид напою, то краще дотримуватися наступних рекомендацій. Необхідно взяти каву і покласти потрібну кількість в чашку.

До неї відразу краще додати одну столову ложку холодної або трохи теплої води і все гарненько розмішати. Лише після цього рекомендується додавати гарячу воду. Такий спосіб приготування зробить каву м'якою і смачною.

Кава може може бути як корисною, так і шкідливою для здоров'я людини.

Вплив цього напою на організм значною мірою залежить від способу приготування. До такого висновку дійшли норвезькі вчені.

Науковці з Гетеборгського університету понад 20 років вивчали негативну та позитивну дії кави на людський організм. У результаті виявили найшкідливіші та найкорисніші для здоров'я способи приготування напою.

Зараз ви читаєте новину «Псує смак та аромат: назвали поширену помилку під час приготування кави». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути