Грінками зі шпротами, лавашевими рулетами та тарталетками нікого не здивувати. Але без закусок не може обійтися святковий стіл.
Щоб не приготувати банального, варто вибрати порційні варіанти бутербродів з цієї галереї.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Новорічне меню: класичний рецепт салату "Цезар" із куркою
Також закуску можна подати у формі новорічної кульки. Для цього змішати куряче філе з сиром і часником. Яскрава страва прикрасить будь-який святковий стіл.
Куряче філе - 200 г
Сир твердий - 100 г
Часник - 3 зубці
Майонез - 2 ст. л
Морква - 1 шт
Паприка солодка мелена - 1 ст. л.
Кріп свіжий - кілька гілок
Лавровий лист - 1 шт.
Приготування:
Зварити філе в сотейнику з лавровим листом та перцем для аромату 25 хв. Нарізати шматками і перекрутити через м'ясорубку. Додати тертий сир та часник.
Покласти майонез, за смаком мелений чорний перець і сіль. Перемішати. Відразу здасться, що маса суха, але в міру перемішування, вона стане більш вологим.
Чайною ложкою набирати невеликі порції приготовленої маси і формувати кульки розміром з волоський горіх. Має вийти 18-20 кульок. Моркву очистити і натерти на дрібній тертці.
Для панірування взяти 3 миски. В одну насипати паприку, в іншу - натерту моркву, в третю викласти подрібнений кріп.
Обваляти сирно-курячі кульки в паніровці. Щоб закуску було зручно брати з тарілки, можна використовувати солону соломку, встромивши в кульки.
Вершковий сир є універсальним складником будь-якої закуски. Пасує навіть до десертів. Тому найчастіше викристовується на святкових столах. Це дуже доречно для приготувань до Нового року.
Оригінальні ідеї закусок на фуршет зібрані у цій галереї.
Коментарі