Солодкі пончики можуть бути десертом або смачним перекусом. Вони стануть апетитнішими, якщо зробити їх яскравими. Це може бути один колір або кілька. Від таких солодощів не відмовляться діти. А батьки будуть спокійні за якість смаколиків.
Інгредієнти:
Пахта - 0,75 склянки.
Яйце - 2 шт.
Масло топлене - 2 ст.
Борошно - 2 склянки
Цукор 0,75 склянки
Пекарський порошок - 2 ч.л
Сіль - 0,5 ч.л
Ванільний екстракт - 2 ч.л.
Барвники харчові - 7 уп.
Цукрова пудра - 1 ст.
Молоко - 3 ст.л
Кондитерська посипка - за смаком
Олія - 2 ст.л
Приготування:
Розігріти духовку до 175-210 градусів.
У великій мисці змішати пахту, яйця, топлене масло, цукор, 1 ст. л. ванілі
Додати пекарський порошок, сіль, просіяне борошно і гарненько перемішати.
Розділити тісто на 7 частин і розкласти в різні ємності.
Додати харчові барвники різних кольорів в окремі частини тіста й перемішати.
Перекласти різнокольорові шматочки тіста в кондитерські мішки.
Помастити формочки для пончиків (або покладіть пергамент на деко).
Видавити по крапельці кожного кольору по колу.
Випікати 4-8 хвилин або доки буде пружинити верхня частина від натискання.
Не виймаючи з формочок або з дека, дати охолонути 4-5 хвилин.
Читайте також: Незвичайний зефір маршмеллоу можна зробити різної форми та кольору
Для глазурі змішати цукрову пудру з молоком і ваніллю. Можна намастити нею міні-пончики.
Або вилити в креманку, прикрасити кондитерською посипкою і вмочати в неї пончики.
Коментарі