понеділок, 30 травня 2016 14:39

Незвичайний зефір маршмеллоу можна зробити різної форми та кольору
6

Фото: irzhitalk.ru

Маршмеллоу - це десерт, яким можна прикрашати торти, додавати в гарячі напої, де вони перетворюються в ніжну карамельну пінку, або просто їсти. Його називаються жувальним або міні-зефіром. Куштуючи маршмеллоу важко зупинитися на кількох штучках. Їх хочеться ще і ще. Цей незвичайний десерт можна легко зробити самому. При цьому цікаво буде пофантазувати і зробити фігурки різної форми та кольору.

Інгредієнти:

Сироп - 160 мл

Желатин - 25 г

Цукор - 400 г

Вода - 200 г

Сіль - ¼ ч.л.

Ванілін - 1 ч.л.

Суміш цукрової пудри і крохмалю 1: 1 для обкачування

Сироп:

Цукор - 175 г

Вода - 75 мл

Лимонна кислота - 1 г

Сода - щіпка

Приготування:

Можна робити відразу кілька порцій сиропу. Він гарно зберігається в баночці або контейнері при кімнатній температурі.

У каструлю з товстим дном насипати цукор, лимонну кислоту, додати воду. Довести до кипіння.

Щільно накрити кришкою і варити на повільному вогні 45 хвилин. Сироп повинен бути рідким, але не тягучим.

Трохи охолодити і додати соду, розчинену в 1 десертній ложці води.

Утворюється піна, яка через 5-10 хвилин спаде і сироп готовий.

Гарячий він буде майже безбарвним, але коли охолоне, стане золотистим.

Замочити желатин в 100 г води. Коли він набубнявіє, нагріти його до повного розчинення (температура не вище 60С!). Далі відставити його в сторону.

У каструлі змішати цукор, сироп, сіль і воду. Постійно помішуючи, довести до кипіння.

Кип'ятити на повільному вогні, не помішуючи, до температури 110 С (близько 8 хвилин).

Заздалегідь підготувати кондитерський мішок з круглою насадкою 10-12 мм і папір для випічки або силіконові килимки, змащені олією для смужок маршмеллоу.

На низькій швидкості міксера збити желатин. Не припиняючи збивати, повільно налити гарячий сироп по стінці чаші, так, щоб сироп не потрапляв на вінчик.

Поступово збільшити швидкість до максимальної. Коли маса почне збільшуватися в об'ємі, додати ванілін.

Збивати ще 15 хвилин, поки маса не стане пишною і дуже щільною.

Масу відразу перекласти в кондитерський мішок і видавити на смужки по всій довжині паперу. Залишити захолодати на кілька годин.

Смужки після мінімум 3 годин зняти з паперу і обкачати в суміші цукрової пудри і крохмалю.

Потім нарізати на шматочки 1,5 см ножицями і знову обваляти в суміші цукрової пудри і крохмалю. Краще різати прямо в миску з обсипкою, щоб вони не злипалися.

Читайте також: Торт "Жираф" прикрашають зефіром та молочним шоколадом

Зберігати в закритому контейнері при кімнатній температурі.

Зараз ви читаєте новину «Незвичайний зефір маршмеллоу можна зробити різної форми та кольору». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути