Ексклюзиви
неділя, 13 серпня 2023 05:29

Пишний омлет з корисною начинкою: як приготувати найпростіший сніданок

Пишний омлет з корисною начинкою: як приготувати найпростіший сніданок
Як приготувати пишний омлет: основні хитрощі Фото: sensatsiya

Ідеальний омлет – неодмінно пишний, ніжний, смачний і такий, що тане в роті. Але не завжди він виходить таким.

Вранці всі поспішають на роботу, і час на приготування сніданку скорочується до мінімуму. Часом замість повітряного омлету на тарілках виявляється сухувата щільна маса, що більше нагадує яєчний пиріг, пише gospodarochka.

Рецепт омлету здається простим навіть для школяра. Але все ж треба знати деякі хитрощі, а би омлет вийшов пишним.

Збиваємо яйця. Це краще робити вінчиком або вилкою, а не блендером і міксером, щоб не порушити структуру білків і жовтків, – такий омлет виходить особливо пишним. Найголовніше – смажити омлет відразу ж, як збили яйця, інакше страва вийде щільною та плоскою.

Пишність омлету. Незважаючи на те що молочні продукти додаються до яєць для пишноти, не зловживайте рідиною – в ідеалі на 1 яйце повинна припадати 1 ст. л. вершків або молока, інакше омлет буде занадто вологим і западе. Замість молока можна використовувати бульйони, кефір або ряжанку – з кисломолочними продуктами омлет виходить дуже високим і повітряним. Якщо додати в яєчну суміш трохи сметани або майонезу, страва отримає приємний вершковий смак, а на мінеральній воді омлет стає надзвичайно легким і пишним. У деяких рецептах рекомендується додати до яєць трохи манки або муки – не більше 1,5 ч. л. на 4 яйця. Борошно надає страві трохи більш щільну консистенцію, зберігає його форму і додає об'єм – для цієї мети деякі додають до яєць соду, крохмаль або щіпку дріжджів. І тільки французи нічого не додають в омлет, вважаючи, що він не повинен підніматися. Що ж, про смаки не сперечаються!

Смачна начинка. У яєчно-молочну суміш можна ввести додаткові інгредієнти – приправи, овочі, гриби, м'ясо, рибу, цукрову пудру замість солі, фрукти, горіхи і шоколад.

Важливо, щоб всі інгредієнти, які додаються до яєць, починаючи від молока і закінчуючи шматочками м'яса, не були холодними, інакше омлет не підніметься. Для начинки можна використовувати будь-які швидко обсмажені або приготовані на пару овочі або гриби, малосольну рибу, сирний сир. Якщо ви хочете, щоб начинки було більше, викладіть її на одну половину омлету і накрийте іншою, в іншому випадку вам важкувато буде скласти омлет з начинкою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як швидко приготувати сніданок з лаваша: ситний рецепт, щоб не зголодніти до обіду

Хороша сковорода. Омлет – примхливе блюдо, яке не буде готуватися в неправильній посуді з тонким або нерівним дном. Ідеальний варіант – чавунна сковорода з антипригарним покриттям, яка рівномірно прогрівається і довго зберігає тепло, хоча для приготування омлету підійде і звичайна тефлонова сковорідка. Добре, якщо в кришці є отвір для виходу повітря, щоб омлет не вдався занадто водянистим.

Якість яєць. Яйця повинні бути дуже свіжі, бажано домашні, але якщо ви купуєте їх у магазині, намагайтеся вибирати тільки якісну продукцію. Самі підходящі магазинні яйця для омлету – дієтичні і столові добірні. Свіжі яйця мають шкаралупу без блиску і не бувають надто легкими на вагу. Найвідоміший спосіб перевірки – опустити яйця у воду. Свіжі відразу ж тонуть.

Масло. Краще масло для смаження омлету – вершкове: смачне, ароматне. Незважаючи на те що багато смажать омлет на рослинному маслі, саме якісне вершкове масло робить страву ніжною.

На сніданок малюки часто відмовляються від манної каші. Але її можна подавати урізних варіаціях, а не просто сіра молочна кашка у тарілці.

Більш привабливого естетичного вигляду вона набуде, якщо її прикрасити фруктами чи просто запекти у формочках для кексів.

Зараз ви читаєте новину «Пишний омлет з корисною начинкою: як приготувати найпростіший сніданок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути