Киянин Дмитро Остахов часто випікає вдома пиріг із бісквітного тіста. Рецепт страви вигадав сам, використавши в основі загальновідому технологію приготування бісквітного тіста.
"Пиріг роблю швидко і без зайвих зусиль. Виглядає святково, відрізняється благородним смаком", - розповідає про пиріг Дмитро.
Для тіста чоловікові знадобилися такі продукти: 2склянки борошна, столова ложка крохмалю, 3 столових ложки сметани, половина пакетика розрихлювача.
"Першим я приготував пиріг із рибою. Для начинки використав банку сайри у власному соці, банку зеленого горошку, два крутих яйця, смажену цибулю кільцями. Із зелені брав кріп і петрушку".
Щоб приготувати бісквітне тісто, Дмитро відділив білки від жовтків, ретельно збив міксером білки. Окремо збивав жовтки протягом хвилини. Тоді, продовжуючи збивати, додав у них сметану, посолив. Тоді змішав білки з жовтками, підсипаючи у суміш двічі просіяне борошно з розрихлювачем.
"Розмішував ложкою акуратними рухами. Зачерпував масу знизу вверх, щоб не пошкодити структуру білкової піни. Тісто вийшло доволі густе, з ложки сповзало повільно.
"Щоб пиріг гарантовано не пристав до форми, вислав її пекарським папером, попередньо змочивши його у гарячій воді. Це зробило папір м'яким і дало можливість без проблем покласти у форму, розправити по кутках і стінці".
Для начинки Дмитро зварив і нарізав яйця. Витяг сайру з банки і злив із неї сік, щоб у тісті не було зайвої вологи. Те ж саме зробив із зеленим горошком. Нарізав напівкільцями одну цибулину і обсмажив її на столовій ложці олії.
На пекарський папір виклав шар тіста. Потім - шар яєць, горошок і рибу. Зверху посипав смаженою цибулею і порізаною зеленню. Накрив масу тістом і розрівняв його ложкою і виделкою. Форму з тістом поставив у холодну духовку, увімкнув газ на низький рівень і випікав пиріг протягом години.
"Коли діставав, іще раз переконався, що мокрий пекарський папір добре допомагає. Пиріг не лише не прилипав, а буквально вислизав із форми. Достатньо було легко потягнути за папір. Подавав страву гарячою".
Коментарі
5